Mirela Beljeri |
250 γρ μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη τριμενη
120 γρ βούτυρο Εγώ έβαλα λάδι καρυδας
1κ.σ αγαυη.
Ανακατεύουμε καλά βάζουμε σε ποτήρια!
Για την κρέμα
ζαχαροπλαστικης :
500 μλ γάλα φρέσκο
25 γρ στεβια κρυσταλλικη 1:3
40 γρ κορν φλαουρ με γεύση λεμόνι η βανίλια
2 Κρόκους και 1 αυγό
ξύσμα από 1/2 λεμόνι και 2 κ.σ χυμό!!!
Για την σαντιγύ
1 κουτάκι μορφατ
50 σταγόνες στεβια υγρή
Τα 2 ασπράδια μαρέγκα
Εκτέλεση
Κάνουμε τη κρέμα ζαχαροπλαστηκης δλδ ζεσταίνουμε το γάλα αφερουμε 1/2 φλ.γαλα στο οποίο ανακατεύουμε το κορν φλαουρ, στεβια αυγό τους Κρόκους χυμό λεμόνι και το ξύσμα και το ρίχνουμε στο βραστό γάλα ανακατεύουμε πολύ γρήγορα να μην κόψει το γάλα μέχρι να πάρει βράσει κατεβάσουμε να κρυώσει καλά!!! Κάνουμε στο τέλος 1 κουτάκι Μορφατ με 50 στ στεβια υγρή και κτυπάμε να γίνει σαντιγί! Όταν έχει κρυοσει καλά η κρέμα ζαχαροπλαστηκης ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά με τη μισή κρ. Σαντιγί και γεμίζουμε τα ποτήρια πάνω από το μπισκότο! Στο 2 ασπραδια τα κτυπάμε με λίγο αλάτι και 25 στ στεβια! Ανακατεύουμε τη σαντιγί που έμεινε με τη μαρεγκα και γαρνηρουμε από πανό στα ποτήρια!!! Και καλή απόλαυση!!!! βγάζει 6 ποτήρια!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.