Τασούλα Θεοφιλίδου |
ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΩΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Υλικά Συνταγής
- 4 κότσια χοιρινά γύρω στο 1.300 έκαστο με το κόκαλο και την πέτσα
- φρέσκο θυμάρι
- φρέσκια ρίγανη
- αλάτι χοντρό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
- 1 κ.σ Αγαύη
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Για τα λαχανικά
- 10 καρότα
- 4 κολοκυθάκια
- 2 σκ. σκόρδο
- φρέσκα μυρωδικά
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κότσια, και τα αλείφουμε πολύ καλά. Κάνουμε τρύπες στο κρέας, όχι στην πέτσα και μπήγουμε το μείγμα με τα υλικά. Ακουμπάμε κάθε κότσι σε λαδόκολλα. Βάζουμε κομμάτια λεμόνι
Τυλίγουμε στη λαδόκολλα και μετά στο αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς C για 2 ώρες και 30 λεπτά.
Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και αλείφουμε τα κότσια με τα υγρά τους.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κολκυθάκια και καρότα σε ταψί και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Ανοίγουμε τα κότσια, ρίχνουμε όλα τα ζουμιά από το πακέτο στα λαχανικά και ακουμπάμε τα κότσια επάνω. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου. Αλείφουμε τακτικά τα κότσια με τα υγρά του ταψιού.
Σερβίρουμε τα κότσια ολόκληρα με τα λαχανικά και ξεκοκαλίζουμε στο τραπέζι. Κάθε κότσι αντιστοιχεί σε περίπου 2½ μερίδες αφού αφαιρέσουμε το κόκαλο και την πέτσα.
www.antenna.gr/webtv/watch
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.