Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΓΑΥΗ Η ΜΕΛΙ


Παγωτό σοκολάτα με σιρόπι αγαύης ή μέλι

ΥΛΙΚΑ 
  • 250 γρ φυτική σαντιγί άγλυκη με χαμηλά λιπαρά ( στο σιδερένιο κουτί)
    από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά. (αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ)
  •  410 γρ εβαπορέ λάιτ (παγωμένο από το ψυγείο)
  • 125 γρ ( 1/2 φλ.τσ.) σιρόπι αγαύης   ή   σφενδάμου  ή  μέλι
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 250 γρ γάλα 1,5% + 2 κ.σ κακάο + 1 κγλ υγρή στέβια (45 σταγόνες)
  • 100 γρ σοκολάτα γάλακτος  ( ή αμυγδάλου ) με στέβια 
  • 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί αρκετά ανακατεύοντας κατα διαστήματα για να μη πιάσει κάτω και προσθέτουμε κακάο και στεβια υγρη
Οταν βγάλει ατμούς ( οχι να βράσει) αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
Ανακατεύουμε καλά εως να λιώσει και προσθέτουμε το αλάτι και το κακάο
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά και πάμε στο μίξερ..
Αδειάζουμε την παγωμένη φυτική σαντιγί στον κάδο του μίξερ  και χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας αργά-αργά το εβαπορέ λάιτ.
Χτυπάμε για 3 λεπτά και ρίχνουμε την αγαύη ( ή μέλι για όσους δεν έχουν πρόβλημα διαβήτη)   το μείγμα γάλα+κακάο+στεβια που πρέπει να έχει κρυώσει και τις βανίλιες
Χτυπάμε ακόμα για 2 λεπτά και το μεταφέρουμε σε μπολ με σκέπασμα .
Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 6 ώρες
Η αγαύη (και το μέλι)  όπως & το αλάτι δεν επιτρέπουν στο παγωτό μας να κάνει κρυστάλλους και γι αυτό δεν χρειάστηκε να το χτυπάω ανά 1 ώρα αφού παγώσει 
Πάντα τα σπιτικά παγωτά πριν τα σερβίρουμε τα αφήνουμε έξω από την κατάψυξη για 15 λεπτά 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.