ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΟΤΖΑΚ
Υλικά :
- 500γρ Κιμά μοσχαρίσιο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 - 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 πιπεριά κόκκινη
- 1/4 πιπεριά κίτρινη
- 1/4 πιπεριά πράσινη
- 1 πρέζα pumpkin-pie-spice
- Αλάτι και πιπέρι
- Κόκκινη γλυκιά παπρικα
- 3 σταγόνες υγρή στέβια
- 1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη στον τρίφτη
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ. Σ. Πελτε ντοματας
- Ελαχιστο ελαιόλαδο
- Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 4 μελιτζανες κομμένες στην μέση
- 2 κούπες γάλα ελαφρύ
- 2 κ. Γ. Γεμάτα κοτζακ ή κόμι γκουάρ
- Αλάτι και πιπέρι άσπρο
- Μοσχοκάρυδο
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. γεμάτη φρέσκο βούτυρο
- Αν είστε 1η συνεχιζόμενη ή 2η φάση βάλτε και τυρί από πάνω αν είστε στην 1η μπορείτε να βάλετε μέσα στην μπεσαμέλ τυρί σπιτικό δικό μας.
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες κόβουμε με το κοτσάνι στην μέση τις χαράζουμε αλατίζουμε και Λαδώνουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και τον κιμά.
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά να αλλάξει χρώμα έπειτα το κρεμμύδι και τις πιπεριές μόλις μαραθούν τα λαχανικά μας ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας τον πελτέ την ντομάτα και την στέβια και μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγο νεράκι και Βράζουμε μέχρι να μείνει ο κιμάς με τα υγρά του.
Ετοιμάζουμε και την μπεσαμέλ βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το τυρί Χτυπάμε με σύρμα και αφήνουμε στην άκρη να σταθεί μέχρι να γίνει ο κιμάς μας.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και από πάνω βάζουμε την μπεσαμέλ αν είμαστε 1η συνεχιζόμενη ή 2η φάση βάζουμε και τυράκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει περίπου 20 με 30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.