Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ



Υλικά :

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
Τον χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο μια πρέζα
Αλάτι και πιπέρι
1 φλ. Νερό
1 φλ. Ελληνικού καφέ λάδι
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ρύζι Καστανό για γεμιστά ή μπασμάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Σοτάρουμε καλά τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι  μετά προσθέτουμε και το σπανάκι να σοταριστεί και αυτό καλά και ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας το ρύζι τον άνηθο το νερό ανακάτεμα σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να γίνει το ρύζι μας ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμη θα το δείτε στην πορεία. Αν θέλετε το τρώτε σκέτο ή το βάζετε σε ένα τηγάνι με 2 αυγά όπως την φωτογραφία!
Αφού μαγειρευτεί το σπανακόρυζο βάζω μια ποσότητα στο τηγάνι και κάνω λακουβίτσες ανάλογα τα αυγά που θέλω να βάλω σπάω τα αυγά και καπακώνω το τηγάνι σε  χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν τα αυγά!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.