Υλικά :
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
Τον χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο μια πρέζα
Αλάτι και πιπέρι
1 φλ. Νερό
1 φλ. Ελληνικού καφέ λάδι
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ρύζι Καστανό για γεμιστά ή μπασμάτι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Σοτάρουμε καλά τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι μετά προσθέτουμε και το σπανάκι να σοταριστεί και αυτό καλά και ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας το ρύζι τον άνηθο το νερό ανακάτεμα σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να γίνει το ρύζι μας ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμη θα το δείτε στην πορεία. Αν θέλετε το τρώτε σκέτο ή το βάζετε σε ένα τηγάνι με 2 αυγά όπως την φωτογραφία!
Αφού μαγειρευτεί το σπανακόρυζο βάζω μια ποσότητα στο τηγάνι και κάνω λακουβίτσες ανάλογα τα αυγά που θέλω να βάλω σπάω τα αυγά και καπακώνω το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν τα αυγά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.