Ελάχιστο λάδι
Αλάτι και πιπέρι
Τζιντζερ και κόλιανδρο
2 φλ ρύζι Καστανό ή μπασμάτι
4,5 φλ. Τσαγιού νερό
Αν κάνετε ατομική μερίδα θα βάλετε μισό φλ. Ελληνικού. Καφέ ρύζι και 1 και 1/4 φλ. Ελληνικού. Καφέ νερό και μισό κ. Γ. Αλάτι αντί για τον κύβο.
Πλένουμε ξεπετσιάζουμε και σκουπίζουμε καλά το κοτόπουλο
λαδώνουμε ελαφρώς και αλατοπιπερώνουμε βάζουμε κόλιανδρο και τζίντζερ.
Ψήνουμε στο φούρνο το κοτόπουλο για 10 λεπτά 5 λεπτά από κάθε μεριά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε το ρύζι το ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί από το λαδάκι που έβγαλε το κοτόπουλο προσθέτουμε ζεστό νερό ανακάτεμα καλό και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30' σκεπασμένο και για άλλα 10' ξεσκέπαστο κλείνουμε τον φούρνο μας και αφήνουμε το ταψί να μείνει για λίγη ώρα στο φούρνο να τραβήξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.