Συνταγή :Τασούλα Θεοφιλίδου
ΓΙΑ 2Η ΦΑΣΗ ΓΕΥΜΑ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ!
Βάφλα και τηγανίτα με την ίδια ζύμη στην βάφλα έβαλα τυρί κρέμα και μαρμελάδα φρούτα του δάσους και στην τηγανίτα αγαύη και κανέλα!
Υλικά
1 1/2 κούπα αλεύρι ολικής ή ντίγκελ 10-50
1 κούπα γάλα ελαφρύ
1 αυγό
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
Μια πρέζα γεμάτη αλάτι
30 σταγόνες στέβια ή 2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
1κ.σ λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, το λάδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα με αυγοδάρτη ή με το χέρι. Μην χρησιμοποιείται μίξερ, γιατί δένει καλύτερα με αργό ανακάτεμα. Έπειτα, βάζουμε την ζάχαρη καρύδας ή στέβια, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και ξεκινάμε να προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μην μπιμπικιάσει το αλεύρι. Ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι, μέχρι το μείγμα να είναι πηχτό και όχι τόσο ρευστό. Ζεσταίνουμε την βαφλιέρα και ψήνουμε τις βάφλες. Η μια δόση βγάζει 5 με 6 βάφλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.