Μια συνταγή της φίλης Νατάσα Νατάσα
Υλικά:
400γρ φρέσκο γάλα με 2% λιπαρά
70γρ ρόφημα σοκολάτας με στέβια (το αγόρασα απο το σούπερ μάρκετ)
250γρ κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας (10γρ) στεβια 1:1
2 κουταλάκια του γλυκού εσάνς αμυγδάλου ή πικραμύγδαλου (εαν θελετε, εγω δεν εβαλα )
φιλέ καβουρδισμένο αμύγδαλο
λιωμένη σοκολάτα με στεβια για απο πανω (αν θελουμε)
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία. Αφήνουμε το γάλα να ζεσταθεί λίγο, όχι να βράσει. Ρίχνουμε μέσα το ρόφημα σοκολάτας και τη στεβια Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την εσάνς αμυγδάλου και την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα μέχρι να κρυώσει τελείως.
Εφόσον κρύωσε το μείγμα του παγωτού, το βάζουμε να παγώσει στην παγωτομηχανή και στο σταδιο που αρχιζει να πηζει προσθετουμε το φιλε αμυγδαλο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μόλις αρχίσει να παγώνει, ανακατεύουμε με το μιξερ για να παγώσει ομοιόμορφα και να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Το ξαναβάζουμε μέσα στην κατάψυξη και μετά από 20 λεπτά κάνουμε την ίδια διαδικασία. οταν ειναι αρκετα παγωμενο , ριχνουμε το φιλε αμυγδαλο και ανακατευουμε να παει παντου. Επαναλαμβάνουμε άλλες 3 φορές. στην περιπτωση που δεν εχουμε παγωτομηχανη πριν το σερβιρουμε το αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου . Καλη επιτυχια !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.