Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μια συνταγή της φίλης Νατάσα Νατάσα


ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά:


400γρ φρέσκο γάλα με 2% λιπαρά
70γρ ρόφημα σοκολάτας με στέβια (το αγόρασα απο το σούπερ μάρκετ)
250γρ κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας (10γρ) στεβια 1:1
2 κουταλάκια του γλυκού εσάνς αμυγδάλου ή πικραμύγδαλου (εαν θελετε, εγω δεν εβαλα )
φιλέ καβουρδισμένο αμύγδαλο
λιωμένη σοκολάτα με στεβια για απο πανω (αν θελουμε)

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα  σε μεσαία θερμοκρασία. Αφήνουμε το γάλα να ζεσταθεί λίγο, όχι να βράσει. Ρίχνουμε μέσα το ρόφημα σοκολάτας  και τη στεβια  Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την εσάνς αμυγδάλου και την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα  μέχρι να κρυώσει τελείως.
Εφόσον κρύωσε το μείγμα του παγωτού,  το βάζουμε να παγώσει στην παγωτομηχανή και στο σταδιο που αρχιζει να πηζει προσθετουμε το φιλε αμυγδαλο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μόλις αρχίσει να παγώνει, ανακατεύουμε με το μιξερ  για να παγώσει ομοιόμορφα και να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Το ξαναβάζουμε μέσα στην κατάψυξη και μετά από 20 λεπτά κάνουμε την ίδια διαδικασία. οταν ειναι αρκετα παγωμενο , ριχνουμε το φιλε αμυγδαλο και ανακατευουμε να παει παντου. Επαναλαμβάνουμε άλλες 3 φορές. στην περιπτωση που δεν εχουμε παγωτομηχανη πριν το σερβιρουμε το αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου . Καλη επιτυχια !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.