ΜΟΥΣ ESPRESSO ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό γιαούρτι με 2% λιπαρά
- 2 ασπράδια αυγών ΜΟΝΟ βιολογικά ή παστεριωμένο ασπράδι ( 4 κ.σ.=2 ασπράδια)
- 1 φλ.τσ δυνατό espresso ή νές καφέ
- 10 γρ σκόνη ζελατίνης ή 2 φύλλα ζελατίνης των 5γρ
- 3 κ.σ. κρυσταλλική στέβια σε αναλογία 1:3 ή 1 κ.γλ. υγρή στέβια ( 40 σταγόνες)
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα ένα φλ.τσ. δυνατό espresso σκέτο ή νες καφέ
Οπως είναι ζεστός ρίχνουμε μέσα την στέβια και την ζελατίνη ( αν βάλουμε φύλλα πρώτα τα έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό , τα έχουμε στύψει καλά και μετά τα βάζουμε στο ζεστό καφέ)
Ανακατεύουμε πολύ καλά
Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μείγμα καφέ με την στέβια και ζελατίνη μέσα
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί
Χτυπάμε τα ασπράδια πολύ σφιχτή μαρέγκα και το ρίχνουμε στο μπολ με το γιαούρτι
Με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε πολύ καλά
Μοιράζουμε σε μπολάκια ή σε ενα μεγάλο γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες πριν το απολαύσουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.