ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΟΚΓΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Μια συνταγή της φίλης Ματίνας Χατζηχρήστου
Υλικά
2 μικρα πρασα ψιλοκομμενα
1- 2 σκελιδες σκορδο
15 ντοματινια
30 γρ τριμμενο ελαφρυ τυρι [εγω εβαλα Αγγλικο τσενταρ 5% των Weight Watchers]Μπορείτε να βάλετε αρλα με 5% λιπαρά
2κσ λαδι
Για τη κρεμα
500γρ γιαουρτι 2% λιπαρα
3 αυγα
30γρ τριμμενο ελαφρυ τυρι
αλατι-πιπερι
Βραζουμε τα μπουκετακια απο το μπροκολο τοσο οσο να μη λιωνουν,τα σουρωνουμε
Σε τηγανι ζεσταινουμε 2κσ λαδι και σωταρουμε το σκορδο και τα πρασα μεχρι να μαλακωσουν.
Σε ταψι απλωσα το μπροκολο μαζι με τα ντοματινια τα σοταρισμενα πρασα,το τυρι, αλατι-πιπερι και ανακατεψα ελαφρα.
Σε μπωλ ανακατεψα γιαουρτι αυγα,τυρι, αλατι-πιπερι και τη κρεμα την εριξα στο φαγητο ραντισα με λιγο λαδι.
Το εψησα σε προθερμασμενο φουρνο 180 μεχρι να ροδισει η κρουστα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.