Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΚΡΕΜΑ

  • 1 λάχανο αφράτο και ελαφρύ
  • Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. κιμά ανάμικτο (αρνί και χοιρινό ή μοσχάρι και χοιρινό)
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο στο μούλτι
  • 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 φλ νερό το βάζω μέσα στον κιμά και ελάχιστο ελαιόλαδο
  • 3/4 φλ. Ρύζι καστανό για γεμιστά ή μπασμάτι
  • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο η 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 φλ. νερό(ανακατεύουμε καλά την βεγκέτα σε αυτό)
  • 1 κ.σ βεγκέτα  λαχανικών
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τις βάζουμε ολόκληρες στην βάση της κατσαρόλας
  • Για το αυγολέμονο
    3 κρόκους
    1/4 κούπας χυμό λεμονιού
    1/4 κούπας νερό αραιώνουμε το κορν φλάουρ
    2 κ.σ. κορν φλάουρ ή 1 κ.γ.κότζακ
    1 κούπα από το ζουμί του φαγητού
     
     
    1. Αφαιρούμε το κοτσάνι του λάχανου, αφού πρώτα το χαράξουμε με μαχαίρι. Στη συνέχεια, το βυθίζουμε με την τρύπα προς τα κάτω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζουμε για 10-15΄ να μαλακώσει ελαφρά.
    2. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.
    3. Στρώνουμε στη βάση μιας πλασοτέ κατσαρόλας λαχανόφυλλα και φέτες κρεμμυδιού.Τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες. Τοποθετούμε επάνω τούς ντολμάδες στη σειρά τον έναν κοντά στον άλλον και σκεπάζουμε με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν.
    4. Περιχύνουμε τους ντολμάδες με τα 2 φλ. ζωμό ίσα που να τους σκεπάζει, προσθέτουμε το 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ή το φρέσκο βούτυρο  δεν βάζω αλάτι γιατί έχω την βεγκέτα αν θέλετε βάλτε λίγο πιπέρι και δοκιμάστε το αλάτι. Αν έχουμε κοτσάνια άνηθου και μαϊντανού, τα δένουμε με σπάγκο και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα για να αρωματίσουμε το φαγητό. Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45΄.
    5. Χτυπάμε 3 κρόκους με το 1/4 κούπας χυμό  λεμονιών και το 1/4 κούπας νερό με το κορν φλάουρ ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ρίχνουμε και τον ζωμό και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα σερβίρουμε επάνω από τους ντολμάδες Σημείωση όσο κρυώνει η σάλτσα πήζει περισσότερο!


    Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.