Συνταγή: Τασούλα Θεοφιλίδου
Υλικά
- 4-5 κ.σ.ελαιόλαδο
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά ή σουβλάκια(βγάζω τα ξυλάκια)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 πράσα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 1 μικρή σελινόρυζα κομμένη σε κομμάτια
- 2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
- 1 κλωνάρι σέλερυ μαζί με τα φύλλα του ψιλοκομμένο
- 1 κούπα ζεστό νερό
- Αλάτι-πιπέρι
Για το αυγολέμονο
- 1 λεμόνι
- 2 κρόκους
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι να κάψει και ροδίζουμε το κρέας μας από όλες τις μεριές να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε και ρίχνουμε τα λαχανικά μας τα ροδίζουμε να μαραθούν λίγο ,ξαναβάζουμε το κρέας στην φωτιά αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το νεράκι μας και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει .Χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι και ρίχνουμε λίγο λίγο το ζουμάκι για να δέσει το αυγολεμονο.Με κυκλικές κινήσεις κουνάμε την κατσαρόλα μας να πάει παντού το αυγολέμονο κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε .
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.