Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΥΔΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΥΔΑΣ....!!!!

( χωρίς ζάχαρη-αυγά-βούτυρο ) 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ  
( Βγάζει 1 τάρτα και 6 ταρτάκια)




2 φλ.τσ. νυφάδες βρώμης 
* 1 φλ.τσ. φαρίνα ολικής 
* 1/2 φλ.τσ. la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1/3 
*  μια πρέζα αλάτι 
* ξύσμα απο 1 πορτοκάλι 
* 1/2 φλ.τσ. λάδι
*2 κ.σ. κακάο 
* 1/2 φλ.τσ. νερό





Ετοιμάζουμε την ζύμη της τάρτας βάζοντας όλα τα υλικά σε ενα μπολ και ανακατεύοντας πολύ καλά
 Η ζύμη θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή 
Μοιράζουμε την ζύμη σε μια ταρτιέρα και σε μπολάκια για ταρτάκια. 
Με το χέρι μας απλώνουμε καλά την ζύμη να πάει στο πλάι δημιουργόντας φωλιά που θα δεχθεί την γέμιση καρύδας!! 
Ψήνουμε στους 180 αέρα για 30-35 λεπτά


Οταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την πάστα καρύδας που θα είναι η γέμιση της τάρτας μας.

150γρ ινδοκάρυδο τριμμένο
150γρ εβαπορέ λάιτ
10 γρ la mia stevia

Ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μας να γίνει μια σφιχτή πάστα την οποια την βάζουμε μεσα στην τάρτα και στα ταρτάκια μας


Τέλος ετοιμάζουμε μια ελαφριά γκανάζ
που θα απογειώσει την τάρτα μας!!!!   

150γρ σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και 120γρ εβαπορέ λάιτ....

 Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορε να φθάσει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κομμένη σοκολάτα ανακατεύοντας πολυ καλά

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε πάνω απο την τάρτα και τα ταρτάκια μας

Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και......απολαμβάνουμε ενα ακόμα γλυκάκι χωρίς ενοχές!!!!!!!!!!!!!




ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.