Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ

Μια συνταγή της φίλης Matinas Hatzichristou

ΥΛΙΚΑ
1/2 κ.απαχο μοσχαρισιο κιμα
ψιλοκομμενα 1 μεσαιο  κρεμυδακι,
1 πρασσο
1 καροτο ισως κ λιγο περισσοτερο
1 χουφτα αρακά
chive(αν δεν υπαρχει στην Ελλαδα τοτε μαϊντανό ή το πράσινο από το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο)
2 κ.σουπας τοματοπελτε
αλατι-πιπερι  &νερακι
1 1/2κίτρινη κολοκύθα 

Εκτέλεση

Σε κατσαρολα τσιγαρίζω το κιμα χωρις να προσθέσω λάδι και αφού πήρε το χρώμα έριξα τα υπόλοιπα υλικά το άφησα να βράσει μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά ...στο τελος εριξα 1κ.γλυκου ελαιολαδο γιατι θεωρω πως ειναι βασικο για μια σωστη διατροφη.
Τη κολοκυθα την εκοψα σε κυβους την εβρασα τη πολτοποιησα λιγο αλατι-πιπερι και εριξα επιπλεον λιγη σκονη μουσταρδας να της δωσω μια εξτρα σπιρταδα
Σε πυρεξ εβαλα το κιμα και απο πανω το πουρε κολοκυθας εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στου 160[εχω αντιστασεις] για 20 με 25 λεπτα μεχρι να παρει ενα ελαφρυ χρωματακι ο πουρες..
Ελπιζω η μελετη να εφερε τα σωστα αποτελεσματα :) 

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.