Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ  ΓΙΑ 2Η ΦΑΣΗ


Υλικά:


  • 200 γρ λάδι καρύδας λιωμένο
  • 2 μεγάλα  πορτοκάλια το  ξύσμα και τον χυμό τους
  • 70 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ή 200 γρ ζάχαρη καρύδας ή στέβια σε αναλογία 1:1
  • 500 γρ  αλεύρι ολικής 
  • 1  κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ



Υλικά γέμισης :


  • 5 μεσαία μήλα καθαρισμένα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη και καλα στραγγισμένα από τα υγρά τους
  • 1 κ.σ. μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη της αρεσκείας σας εγώ έβαλα βερίκοκο
  • 50 γρ στεβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ή 150 γρ ζάχαρη καρύδας ή στέβια σε αναλογία 1:1
  • 1 χούφτα χοντροκομμένα καρύδια 
  • 1 χούφτα κράνμπερι χωρίς ζάχαρη
  • 1 κ.γ.κανέλα
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 βανίλια 

  • Για το πασπάλισμα άχνη με στέβια και κανέλα


Εκτέλεση:


Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο λάδι καρύδας με την στέβια και το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα ανακατεύουμε καλά να λιώσει η στεβια και προσθέτουμε το αλεύρι μια πρέζα αλάτι και το μπέικιν και ζυμώνουμε η ζύμη γίνεται σαν τρίμματα αυτό θέλουμε.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους με λάδι καρύδας και στρώνουμε την μισή ζύμη σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλα  .
Βάζουμε την γέμιση και από πάνω τριβουμε την ζύμη με τα χέρια μας να πάει παντού ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για 40 με 50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε  με άχνη με στεβια και κανέλα.
Καλή απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.