Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ



Τούρτα Μπαβαρουαζ 

ΣΥΝΤΑΓΗ ➜ ΕΛΕΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ    για 2η φάση


Παντεσπάνι υλικά: 
2ασπράδια μαρέγκα, 
2 κρόκους, 
2κ.σ γιαούρτι ,
1 φακελάκι ξηρή μαγιά, 
2 κ.σ σκόνη γάλα, 
3κ.σ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3, 
3κ.σ κακάο. 

Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα όλα τα υλικά κι ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα. 
Ψήνουμε σέ 26αρα ανοιγομενη φόρμα, στους 160 βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει. 
Το μελώνουμε ζεστό, με μισό φλιτζάνι σιρόπι αγαυης αραιωμένο με 3κ.σ νερό.

 Ετοιμάζουμε την κρέμα Μπαβαρουαζ, 
Υλικά: 
125γρ γάλα ελαφρύ, 
125γρ κρέμα γάλακτος πλήρες, 
3 κρόκους, 
3κ.σ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ,
18 γρ φύλλα ζελατίνη ,
450γρ κρέμα γάλακτος πλήρες χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή (σαν γιαούρτι) 
200γρ σοκολάτα γάλακτος με στεβια

Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε παγωμένο νερό. 
Ανακατεύουμε τους κρόκους με την στέβια. 

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τα 125 γρ κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τους κρόκους και παστεριώνουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα , μέχρι τους 75-80 βαθμούς, όχι να βράσει. 

Έχουμε την σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη σε μπολ.
 Στύβουμε τη ζελατίνη και την διαλύουμε στο ζεστό μείγμα. 

Τό αδειάζουμε πάνω στην σοκολάτα κι ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί και να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα σοκολάτας.

 Χτυπάμε τα 450 γρ κρέμα γάλακτος και με μια μαριζ την ενσωματώνουμε στην κρέμα σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα με το παντεσπάνι μας κι αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες.

 Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε!! 

Εγώ έβαλα φρέσκιες φράουλες και σοκολάτα με στεβια!!
Ιδανικά γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα για 2η φάση που είναι μπαλαντέρ κι όχι με φρούτα γιατί έχουμε ένα γλυκό με πλήρη λιπαρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.