Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΣΤΕΣ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



ΠΑΣΤΕΣ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

Για 2η φάση 
Συνταγή :Μαρία Κούρτη

ΥΛΙΚΑ για το παντεσπανι 

  • 3 αυγα και 3 ασπραδια-
  • 2  κ.σ.στεβια 1:3 ή 1 κ.γλ υγρη στεβια-
  • 5 κ.σ.φαρινα ολικης-
  • 4 κ.σ.κακαο-
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο-
  • 1 βανιλια


  •  ΣΙΡΟΠΙ 
  • 300γρ νερο-
  • 1/2 φλ,τσ στεβια 1:3   ή   1 κ.γλ υγρή στεβια-
  • 1 βανιλια-
  • 2 κ.σ. κονιακ-
  • 1 κ.γλ. λεμονι 


  • ΚΡΕΜΑ
  •  2 κονσερβες φυτικη σαντιγί  (αγλυκη) στο σιδερένιο κουτί παγωμένη
  • 1 εβαπορε λαιτ παγωμένο-
  • 2 κσ στεβια 1:3 -
  • 1 βανιλια 


  • ΓΚΑΝΑΖ 
  • 200γρ σοκολατα με στεβια -
  • 200γρ εβαπορε λαιτ.




Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε πολυ καλά τα υλικά για το παντεσπάνι 
Βάζουμε σε ταψάκι  και ψήνουμε στους 180 για μόνο 10 λεπτα.

 Ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις πάρει βράση το βγάζουμε απο την φωτιά.
Βγάζουμε απο το φούρνο το ψημένο παντεσπάνι και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε πάνω τοζεστό σιρόπι.

Αφήνουμε να κρυώσει  και ετοιμάζουμε την κρέμα.

Βάζουμε στο καδο του μιξερ ( ή μιξερ χειρος) τα υλικά κρέμας και χτυπάμε πολύ καλά να γίνει μιααφράτη κρέμα.

Βάζουμε στο ψυγείο


Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για την γκαναζ δηλαδή σοκολάτα κομμένη σεμικρά κομμάτια και το εβαπορέ και ζεσταίνουμε έως να λιώσει εντελώς ανακατεύοντας συνεχώς.



Αφήνουμε να κρυώσει καλά και περιχύνουμε πάνω απο την κρέμα


Αφήνουμε αρκετή ώρα στο ψυγείο να παγώσει και κόβουμε ίσα κομμάτια

Δοκιμαστε Τη...αξίζει και είναι πολύ εύκολη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.