Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

"ΠΑΣΤΕΛΙ" ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΒΡΩΜΗ &ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



 "Παστέλι"  αλμυρό με βρώμη & αποξηραμένα λαχανικά

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ  ⇰⇰⇰ Για 1η συνεχιζόμενη & 2η φάση 

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φλ. τσαγιού πίτουρο βρώμης με αποξηραμένα λαχανικά Anthili Pasta
  • 1 φλ. τσαγιού σουσάμι + ακόμα 1/2 φλιτζάνι για την επικάλυψη πάνω-κάτω
  • 1/2 φλ.τσ.  νερό
  • 1/2  φλ.τσ. λάδι καρύδας λιωμένο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ.σκόνη  κουρκουμά
  • Οποια μπαχαρικά θέλετε ( εγώ έβαλα καπνιστό μπέικον - σκόνη σκόρδο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά

Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με σουσάμι, ρίχνουμε το μείγμα, το απλώνουμε καλά να πάει παντού και να έχει το ίδιο πάχος ( λεπτό κατά προτίμηση)
Πασπαλίζουμε από πάνω ξανά με σουσάμι

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 170 - 180  αντιστάσεις

Ψήνουμε για μισή ώρα και μετά χαμηλώνουμε στους 150 για ακόμα 15 - 20 λεπτά 

Οταν το βγάλουμε το κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για να σφίξει και να είναι τραγανό



Μια πολύ ωραία λύση για αλμυρό σνακ στην δουλειά, στο σχολείο, στην βόλτα και ετσι τρώμε την βρώμη μας χωρίς πρόβλημα ευχάριστα και καθημερινά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.