ΤΥΡΑΚΙ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ
Μια συνταγή που μου έστειλε μια φίλη και που είναι ακριβώς η συνταγή του Ακη που κάνουμε αλλά προσθέτουμε ζελατίνη.Το δοκίμασα και πραγματικά είναι πολύ πιο ωραίο γιατί δεν είναι σκέτη κρέμα τυριού αλλά είναι σφιχτό και κόβεται κομμάτι ωραίο!!!
Έβαλα λοιπόν σε ένα κιλό γιαούρτι 2% μια κσ αλάτι και 50 σταγόνες άρωμα φέτα Ναυπακτίας από Το Ποικιλοπωλείο Βασίλης Κρουσαράκης.
Το ανακάτεψα καλά και το έβαλα σε τουλπάνι, το ακούμπησα σε σουρωτήρι και από κάτω μπολ να στραγγίζει.
Το άφησα 2 μέρες στο ψυγείο.
Την 3η Μέρα μούλιασα 8 φύλλα ζελατίνης των 2 γρ (δηλαδή 16 γρ) σε κρύο νερό για 3 λεπτά.
Ζέστανα αρκετά καλά μισό φλ τσαγιού γάλα ελαφρύ, έριξα τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης αφού τα έστυψα ελαφρώς, ανακάτεψα καλά και έριξα το μείγμα σε μπολ μαζί με το τυράκι από το τουλπάνι.
Ανακάτεψα πολύ καλά με πιρούνι και το έβαλα σε τετράγωνα ταπερακια με καπάκι.
Το άφησα όλη νύχτα και σήμερα είναι έτοιμο και πεντανοστιμο!!!!
Στη γεύση μετράει πολύ το άρωμα Ναυπακτίας που έβαλα πολύ και φυσικά η ζελατίνη που το έκανε σφιχτό σαν κανονικό τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.