Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ STEVIA ΒΑΣΗ ΒΡΩΜΗΣ,ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Τούρτα φράουλα με stevia , βάση βρώμης, κρέμα γιαουρτιού



ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ   

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
  • 50 γρ κακάο
  • 100 γρ σκόνη άπαχο γάλα
  • 150 γρ νερό
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ.  μπέικιν παουντερ
  • 6 κ.σ. πίτουρο βρώμης
  • 1 κ.γλ.  = 45 σταγόνες υγρή στεβια σε αναλογία 1:4
  • 2 βανίλιες
  • 3 κ.σ σιρόπι σφενδαμου ή αγαύης σε μισό φλυτζάνι ζεστό νερό για το σιρόπιασμα
  • 1 φλ.τσ  διάφορους ξηρούς καρπούς ( προαιρετικά )
500 γρ φρέσκιες φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπολ κακάο - σκόνη γάλα - υγρή στέβια - νερό και με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά

Προσθέτουμε τα αυγά - ελαιόλαδα - αλάτι - βανίλια - μπέικιν - πίτουρο βρώμης

Ανακατεύουμε πολύ καλά ,προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το βάζουμε σε φόρμα στρογγυλή που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 αντιστάσεις για 25 με 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο

Οταν είναι έτοιμο  το βγάζουμε απο την φόρμα, αφαιρούμε προσεκτικά την λαδόκολλα και  όπως είναι ζεστό ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει βάζοντας μισό φλ.τσ. ζεστό νερό 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή Αγαύης

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και με ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβουμε στα 2 οριζόντια 

ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
  • 300 γρ γιαούρτι 2%
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 4 κ.σ. νερό
  • 10 σταγόνες υγρή στέβια σε αναλογία 1:4
  • 3 γεμάτες κ.σ. πρωτεΐνη γάλακτος ( ή 5 κσ. σκόνη άπαχο γάλα)
  • 1 βανίλια

Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και τα  χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα
Γίνεται σαν σαντιγί με γεύση φράουλα !!


Βάζουμε την μισή ποσότητα κρέμας στον έναν δίσκο βάσης , βάζουμε φέτες φράουλας και σκεπάζουμε με τον άλλο δίσκο



Απο πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε με τις υπόλοιπες φράουλες 
Πασπαλίζουμε με άχνη stevia 


Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 με 5 ώρες και απολαμβάνουμε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.