Τούρτα φράουλα με stevia , βάση βρώμης, κρέμα γιαουρτιού
ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
- 50 γρ κακάο
- 100 γρ σκόνη άπαχο γάλα
- 150 γρ νερό
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- μια πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. μπέικιν παουντερ
- 6 κ.σ. πίτουρο βρώμης
- 1 κ.γλ. = 45 σταγόνες υγρή στεβια σε αναλογία 1:4
- 2 βανίλιες
- 3 κ.σ σιρόπι σφενδαμου ή αγαύης σε μισό φλυτζάνι ζεστό νερό για το σιρόπιασμα
- 1 φλ.τσ διάφορους ξηρούς καρπούς ( προαιρετικά )
500 γρ φρέσκιες φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ κακάο - σκόνη γάλα - υγρή στέβια - νερό και με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά
Προσθέτουμε τα αυγά - ελαιόλαδα - αλάτι - βανίλια - μπέικιν - πίτουρο βρώμης
Ανακατεύουμε πολύ καλά ,προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το βάζουμε σε φόρμα στρογγυλή που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 αντιστάσεις για 25 με 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Οταν είναι έτοιμο το βγάζουμε απο την φόρμα, αφαιρούμε προσεκτικά την λαδόκολλα και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει βάζοντας μισό φλ.τσ. ζεστό νερό 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή Αγαύης
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και με ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβουμε στα 2 οριζόντια
ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
- 300 γρ γιαούρτι 2%
- 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
- 4 κ.σ. νερό
- 10 σταγόνες υγρή στέβια σε αναλογία 1:4
- 3 γεμάτες κ.σ. πρωτεΐνη γάλακτος ( ή 5 κσ. σκόνη άπαχο γάλα)
- 1 βανίλια
Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα
Γίνεται σαν σαντιγί με γεύση φράουλα !!
Βάζουμε την μισή ποσότητα κρέμας στον έναν δίσκο βάσης , βάζουμε φέτες φράουλας και σκεπάζουμε με τον άλλο δίσκο
Απο πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε με τις υπόλοιπες φράουλες
Πασπαλίζουμε με άχνη stevia
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 με 5 ώρες και απολαμβάνουμε!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.