Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ..!!!!

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
  • 3 ολόκληρα αυγά + 4 ασπράδια0 
  • 90 γρ  κρυσταλλική στέβια 1:3 (ένα προς 3 ) ή 300γρ ζάχαρη καρύδας
  • 150 γρ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας  άοσμο
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ αλεύρι καρύδας
  • 80 γρ κακάο
  • 1,5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι  
 ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  •  750 ml νερό
  • 200 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:3 (ένα προς 3 )  
  • 200 γρ σοκολάτα Dark με στέβια
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  •  60 γρ κακάο
ΓΚΑΝΑΖ
  • 200 γρ εβαπορέ λάιτ
  • 200 γρ σοκολάτα γάλακτος με στέβια 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με την στέβια και χτυπάμε στο δυνατό για 10 λεπτά
Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι + αλεύρι καρύδας+κακάο + μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά 
Ανάβουμε τον φούρνο μας να προθερμανθεί στους 180 αέρα και λαδοαλευρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ. 
Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το λάδι , τον χυμό πορτοκάλι που μέσα θα διαλύσουμε  την σόδα να αφρίσει ανακατεύοντας απαλά 
Ρίχνουμε τώρα το μείγμα   με τα στερεά υλικά που ετοιμάσαμε στο μπολ ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά
Αδειάζουμε στο ταψάκι μας και ψήνουμε στους 180 αέρα για 35 - 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Τώρα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι μας για να κρυώνει μέχρι να ψηθεί η σοκολατόπιτα μας
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτουμε την στέβια , το κακάο , κονιάκ και την σοκολάτα κομμένη
Αφαιρούμε από την φωτιά όταν πάρει μία βράση  και ανακατεύουμε πολύ καλά 
Το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα  
Όταν έχει ψηθεί  ( το ελέγχουμε με μαχαιράκι ) την βγάζουμε απο το φούρνο και χαράζουμε σε κομμάτια
Αμέσως όπως είναι ζεστή ρίχνουμε το κρύο σοκολατένιο σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσει και να κρυώσει για να δεχθεί από πάνω την γκανάζ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ να κάψει
Όταν αρχίζει να φουσκώνει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα γάλακτος με στέβια ψιλοκομμένη
Ανακατεύουμε πολύ καλά έως να λιώσει και έχουμε μια υπέροχη , βελούδινη γκανάζ  
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε την σοκολατόπιτα μας 
Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνουμε μια υπέροχη σοκολατόπιτα με λίγες θερμίδες!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.