Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ

 Η ΣΥΝΤΑΓΗ  ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ  ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΠΑΡΠΑΡΙΓΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΙΜΑ

Υλικά:


 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 κλωνάρια σέλερυ
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο μούλτι
1 δαφνόφυλλο μεγάλο ή 2 μικρά
1 /4 φλ τσαγιού λευκό κρασί(για 1 η συνεχιζόμενη φάση θα βάλετε νερό)
1 συσκευασία  ντοματάκια ψιλοκομμένα σε κονσέρβα
1/2  φλ.φρέκο γάλα ελαφρύ
1 στικ στέβια ή 2-3 σταγόνες υγρή στέβια
Αλάτι-πιπέρι
 λίγο πανίρ

Για τον πουρέ:
1 μικρό κουνουπίδι σε φουντίτσες
1/4 από μια κολοκύθα μεσαία μακρόστενη
1 ποτηρι ζεστό νερό
Λιγες σταγόνες άρωμα βούτυρο ή 1 κομματάκι φρέσκο βούτυρο
μοσκοκάρυδο τριμμένο
Γαλα εβαπορέ όσο χρειαστεί
τυριά τριμμένα διάφορα  μια χούφτα
(Στην 1η συνεχιζόμενη τυράκι 5% λιπαρά και στην 2η φάση όποιο τυράκι θέλετε)

Εκτέλεση:

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμυδι,το καρότο ,το σέλερυ, τα σκόρδα ολόκληρα και ελάχιστο αλάτι για να αποβάλουν τα λαχανικά τα υγρά τος,σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιάγια 6-7'να μαλακώσουν αλλά οχι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μεχρι να αλλάξει ο κιμάς χρώμα περιπου 6 λεπτά.
Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο τις ντομάτες και το κρασι για 2η φαση αν ειστε 1η και 1η συνεχιζόμενη φάση το νεράκι αφήνουμε να βράσουν 3 λεπτά και μετα προσθέτουμε το γάλα που θα βοηθήσει το ραγού κιμά να μελώσει και θα του δώσει απίθανη γεύση.
Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να προσθέσουμε νερό για 35-40'.
Στο τέλος θα εχει γίνει ο κιμάς μελωμένος και η σάλτσα πυκνή.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μικρό και πασπαλίζουμε με το πανίρ ριχνουμε μεσα τον κιμά μας και φτιάχνουμε τον πουρέ μας .

 ΓΙΑ ΤΟΝ  ΠΟΥΡΕ:

Βάζουμε το κουνουπίδι με την κολοκύθα σε κατσαρόλα με νερό και βράζουμε μεχρι να μαλακωσει.

Οταν εχει βράσει αφαιρούμε το νεράκι αν εχει μείνει και πολτοποιουμε με ραβδομπλέντερ μαζί με λίγο εβαπορέ και το φρέσκο βούτυρο  ποροσθέτουμε και το τυράκι ανάλογα με την φάση που είμαστε (στην 1η φάση δεν θα βάλετε τυράκι)
Σκεπάζουμε το μείγμα του κιμά με τον πουρέ μας και τελειώνουμε με το τυράκι ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 15'Χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40' μέχρι να ροδίσει ο πουρές



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.