Υλικά βάσης :
200 γρ μπισκότα βρώμης
100 γρ σοκολάτα με στεβια
2 κσ λιωμένο λάδι καρύδας
Υλικά κρέμας:
8 ώριμες μπανάνες
5οο γρ κρέμα τυριού light
200 γρ σως καραμέλας (η συνταγή υπάρχει εδώ αλλά θα κάνετε διπλή δόση από αυτή που αναγράφεται)
2 κσ αγαύη (προαιρετικά αν το θέλετε έξτρα γλυκό)
Διακόσμηση:
100 γρ τριμμένη σοκολάτα με στεβια
Εκτέλεση βάσης:
Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα, το λάδι και την σοκολάτα αφού την λιώσουμε πρώτα σε μπεν μαρι και χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση και ρίχνουμε λίγο λάδι καρύδας στον πάτο.
Έπειτα κόβουμε μια λαδόκολλα ακριβώς στο μέγεθος του πάτου και την βάζουμε στην φόρμα μας.
Πάνω στην λαδόκολλα βάζουμε πάλι λάδι καρύδας και το μείγμα μπισκότου. Πιέζουμε να πάει παντού ομοιόμορφα το μπισκότο.
Έχουμε έτοιμη την σως καραμέλας και την βάζουμε στο μούλτι μαζί με τις μπανάνες, την κρέμα τυριού και την αγαύη.
Χτυπάμε καλά την κρέμα και την βάζουμε πάνω από το μπισκότο .
Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και διακοσμούμε με την τριμμένη σοκολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.