Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΖΕΣΤΟ ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΠΟΛΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΖΕΣΤΟ ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΠΟΛΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
( 2Η ΦΑΣΗ ΓΕΥΜΑ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ))



ΥΛΙΚΑ 

  • 1 φλ.τσ. Πλιγούρι με αποξηραμένα λαχανικά Anthili PASTA
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 μανιτάρια λευκά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 φινόκιο
  • 1/2 κ.γλ. κουρκουμά
  • 1 σφηνάκι ξηρό λευκό κρασί
  • αλάτι - πιπέρι

Αυτό το ταμπουλέ ( πλιγούρι μέτριο ) απο Ανθήλη έχει μέσα τόσα πολλά αφυδατωμένα λαχανικά , μυρωδικά που από μόνο του είναι ένα φανταστικά νόστιμο προϊόν 

Θέλησα να το κάνω ακόμα πιο νόστιμο , ένα υπέροχο υγιεινό πιάτο κατάλληλο για όλη την οικογένεια!!

Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και ψιλοκόβω κρεμμύδι , φινόκιο , φρέσκο κρεμμυδάκι 
μανιτάρια σε φετούλες , πιπεριά κομμένη λεπτά μπαστουνάκια και ανάβω την φωτιά



Σοτάρω σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά
Ρίχνω και το 1 φλ.τσ πλιγούρι ταμπουλέ Ανθήλη ανακατεύοντας καλά

Σβήνω με το κρασί 
Προσθέτω 2  φλ.τσ. νερό , αλάτι , πιπέρι , κουρκουμά , άνηθο  και το αφήνω να σιγοβράσει έως να πιει όλα του τα υγρά.


Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο γεύμα με μοναδική γεύση !!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.