Κουλουράκια Πασχαλινά ολικής με stevia
ΥΛΙΚΑ ( για 60 - 70 κουλουράκια)
Συνταγή ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ
ΥΛΙΚΑ:
- 200 γρ βούτυρο φρέσκο
- 200 γρ βούτυρο αγελάδος ή λάδι καρύδας
- 3 κρόκους
- 1 φλ.τσ. ( 200 γρ ) stevia κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1 ή 70 γρ σε αναλογία 1:3 ή
200 γρ ζάχαρη καρύδας
- 1 φλ.τσ. ( 200 γρ ) χυμό φρεσκοστημένο πορτοκάλι
- ξύσμα απο τα 2 πορτοκάλια
- 1/2 κ.γλ. σόδα
- 1 φακελάκι ( 20γρ ) μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- μια τσιμπιά αλάτι
- 700 γρ φαρίνα ολικής ή Ντίνκελ 10-50
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο ( και τα 2 ) και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ
Χτυπάμε για 5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας σιγά σιγά την στέβια , το ξύσμα και έναν-έναν τους κρόκους
Μετά από 5 λεπτά θα έχει γίνει αυτή η υπέροχη αφράτη κρέμα!!
Αφαιρούμε τον κάδο και ρίχνουμε τις βανίλιες , αλάτι και την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι ανακατεύοντας καλά να αφρίσει
Ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά και τώρα θα ρίξουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε πολύ απαλά με το χέρι μας έως να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο το μπολ για 15 λεπτά
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανάβουμε τον φούρνο στους 170 αέρα ή 190 αντιστάσεις
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια ( μικρά γιατί φουσκώνουν) και τα τοποθετούμε στο ταψί
Τα
αλείφουμε από πάνω με ασπράδι αυγού και τα ψήνουμε έως να πάρουν ωραίο
χρώμα ( ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογα τον φούρνο μας)
Οταν τα βγάλουμε θα είναι αρκετά μαλακά ..μη τα αφήσετε άλλο να ψηθούν , οταν κρυώσουν θα γίνουν από έξω τραγανά!!
Απόλαυση και αυτό το Πάσχα με πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη αλλά με όλη την γεύση!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.