Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

 ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ


Μια συνταγή της φίλης Joannas Ralliou

Για την σάλτσα φράουλας/σιρόπι:


μισό κιλό φράουλες

 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες στέβια κρυσταλλική(1 προς 1)
1 σφηνάκι κονιάκ(μπορείτε να ρίξετε και 2 σφηνάκια αν το θέλετε πιό μεθυσμένο).

Παντεσπάνι:

8 αυγά

1μιση κούπα μιξ είναι περίπου 400γρ μιξ
3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
 2 βανίλιες
 1 πρέζα αλάτι 
 1 κουταλιά της σουπας στέβια κρυσταλλική

Σαντιγί:

500 γραμ κρέμα φυτική σόγιας ή μόρφατ

20 εώς 40 σταγόνες στέβια υγρή ανάλογα με το πόσο γλυκιά την θέλουμε
2 κουταλάκια του γλυκού αγαρ-αγαρ
2-3 βανίλιες
6 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας
 


Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις φράουλες κομμένες στην μέση,την στέβια και το κονιάκ και τα αφήνουμε ολο το βραδυ στο ψυγείο σκεπασμένο.

Την άλλη μέρα αδειάζουμε το ζουμί που έχουν βγάλει οι φράουλες σε ένα μπαλάκι σχεδόν ενα φλυτζάνι και με ένα μπίμερ λιώνουμε τις φράουλες να γίνουν σαν μαρμελάδα.


Για παντεσπάνι, χτυπάμε τους κρόκους με την στέβια και τις βανίλιες και το αλάτι μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το μισό μιξ και ανακατεύουμε

Χώρια χτυπάμε τα ασπράδια με ελάχιστο νερο 3 κουταλάκια του γλυκού να γινουν μαρέγκα.
Την προσθέτουμε στους κρόκους και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή σπάτουλα σιγά με προσοχή να μη ξεφουσκώσει η μαρεγκα.
Προσθέτουμε σαν βροχή το υπόλοιπο μιξ και ανακατευουμε συνέχεια με προσοχή.
 SOS το ανακάτεμα θα γίνεται απο κάτω προς τα επάνω σαν να να γυρίζουμε σιγα σιγα μια μανιβέλα γιατι δεν θελουμε να κάτσει το μείγμα.Το ανακατέυουμε οσο χρειαζεται μέχρι να ενσωματωθεί το μίξ.
...............................................................
Μόλις δούμε οτι ενσωματώνεται το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε φουρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμους μέχρι να παρει ενα χρυσό χρώμα και δεν κολλάει σε οδοντογλυφίδα το μείγμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε καλύτερα την επόμενη μέρα σε 2-3 φέτες.
Αν θέλουμε βαζουμε το μείγμα σε 3 ταψάκια για να εχουμε έτοιμα τα 3 παντεσπάνια μήπως μας χαλασει στο κόψιμο αν δεν εχουμε ξανακόψει.
Για την σαντιγί ,σε ένα μπρίκι βράζουμε το γάλα σόγιας ριχνουμε το αγαρ αγαρ ανακατεύουμε να λιωσει και το αποσύρουμε απ την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει, χτυπάμε την κρέμα σόγιας απ το ψυγείο με την στέβια και τις βανίλιες μέχρι να γίνει σαν απαλό γιαούρτι και ρίχνουμε το μείγμα με το αγαρ αγαρ.
.........................................................
SOS Να κοιτάξουμε στα συστατικά αν η κρέμα σόγιας ειναι σκέτη ή έχει ήδη αγάρ-αγάρ.Άν έχει μη βάλουμε γιατι θα γίνει σαν ζελε οταν πηξει πιο πολυ στο ψυγείο.
..............................................................
Το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει. Όταν είναι να το ρίξουμε στο παντεσπάνι μπορουμε με λίγο γάλα σόγιας να το αφρατέψουμε αν έχει σφήξει πολυ.

Στήσιμο:
1 παντεσπάνι,το σιρόπι που έχουμε κρατήσει απ τις φράουλες το ποτίζουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια του,κατόπιν ριχνουμε την μαρμελάδα φράουλας μια καλή στρώση και τέλος την σαντιγύ
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα παντεσπάνια.
Εγω το στήνω σε τσέρκι και το βάζω στο ψυγείο για 2 ωρες μετα το βγάζω απο το τσέρκι και αλείφω με την υπόλοιπη σαντιγύ μέχρι να καλύψω καλά γυρω-γύρω και πάνω όλη την τούρτα.
Γαρνίρω με φράουλες βουτηγμένες σε μισοπηγμένο άγευστο ζελέ,μπορείτε να καβουρντήσετε και αμυγδαλάκια να καλύψετε γύρω-γύρω πλάγια την τούρτα.

Υ.γ1
Όποιος δεν θέλει φυτική σαντιγί, μπορεί να χτυπήσει παγωμένη μορφατ με στέβια υγρή 20-40 σταγόνες ανάλογα την γλυκιά γευση που θέλει και βανίλιες 2-3 μέχρι να πήξει και να γίνει η αυθεντική σαντιγύ κρέμας γάλακτος.
Υγ2
Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε σιρόπι φράουλας με τον ωμό τρόπο που το κάναμε μέσα στην σαντιγί απλα προσθέτουμε 1 κουταλιά του γλυκού ακόμη αγαρ-αγαρ. Θα εχει ένα φραουλί χρώμα φυσικό,αν θέλετε πιο έντονο ρόζ ή κόκκινο ριχνουμε στην σαντιγί 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.