ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΑΛΑΤΑ
(Σαν πατατοσαλάτα) για όλες τις φάσεις
Συνταγή :Τασούλα Θεοφιλίδου
Υλικά:
- 1 κουνουπίδι
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Σάλτσα
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 2%
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή (αγαύη για 1η και 1η συνεχιζόμενη φάση )
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1/2 λεμόνι τον χυμό
- 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 κοτσάνια σέλινο, σε κύβους
- 3 βρασμένα αυγά ψιλοκομμένα
Εκτέλεση :
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 ° C. Κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια.( Αν θέλετε μπορείτε να το βράσετε για 10 λεπτά απλά ψητό έχει πιο ιδιαίτερη γεύση!)
Τοποθετήστε το κουνουπίδι επάνω σε μια λαδόκολλα βάλτε αλάτι, πιπέρι, και το ελαιόλαδο ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά . Αφήστε στην άκρη. Μόλις το κουνουπίδι μαγειρευτεί αφήστε να κρυώσει λίγο πριν από την προσθήκη στο γιαούρτι.
Γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο πριν το σερβίρισμα
Απολαύστε το!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.