Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΧΑΛΒΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

ΧΑΛΒΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ souperfoods

( 2η φάση γεύμα υδατανθράκων) 




ΧΑΛΒΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ souperfoods

χωρίς λάδι και με επικάλυψη σπιτικής σοκολάτας

 
ΥΛΙΚΑ


  • 1,5 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ.τσ. ινδοκάρυδο ( αν δεν σας αρέσει η καρύδα θα βάλετε σιμιγδάλι)
  • 4 φλ.τσ. νερό
  • 1 φλ.τσ. στέβια 1:3
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. κανέλα κευλάνης
  • 1 κ.σ. μαχλέπι σκόνη
  •  1 φλ.τσ. cranberry

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ζεσταίνουμε πρώτα το νερό και ρίχνουμε μέσα στέβια. ξύσμα πορτοκάλι, κανέλα, μαχλέπι και όταν αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από την φωτιά
Βάζουμε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί ( χωρίς λάδι) και ρίχνουμε το σιμιγδάλι μαζί με την καρύδα να καβουρδιστούν σε χαμηλή φωτιά
Ανακατεύουμε συνεχώς έως να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα 
Το αποσύρουμε από την φωτιά και πολύ προσεκτικά ρίχνουμε το νερό με τα μυρωδικά
Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και το ξαναβάζουμε στη φωτιά ώστε να στεγνώσει πολύ να ξεκολλάει από την κατσαρόλα
Ρίχνουμε μέσα τα cranberry και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα



Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον
Ετοιμάζουμε την σπιτική σοκολάτα για επικάλυψη και όπως θα βγει κρύο από το ψυγείο ρίχνουμε αργά από πάνω και καλύπτουμε τα πλαϊνά με την βοήθεια ενός πινέλου  


Για την συνταγή σπιτικής σοκολάτας πατήστε ΕΔΩ


Ένα υπέροχο νηστίσιμο souperfoods γλυκάκι με υπέροχο άρωμα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.