Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΜΑΡΕΓΚΕΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

ΜΑΡΕΓΚΕΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ !!!

Για όλες τις φάσεις ποσότητα απεριόριστη

 

ΜΑΡΕΓΚΕΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ !!!

 

 

Προσπαθούσα αρκετό καιρό να πετύχω μαρέγκα με στέβια που να παραμένει κάτασπρη!!
Πάντα μου βγαίνανε λίγο μελαχροινές...
Η φίλη μας  Ελένη Χουρουζίδου με βοήθησε πολύ στο θέμα ψησίματος ώστε να καταφέρω να τις βγάλω λευκές 
ΥΛΙΚΑ
  • 4 ασπράδια
  • 6 κ.σ. στεβια σε αναλογία 1:1 ή άχνη στεβια 
  •  μια τσιμπιά αλάτι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και με το μίξερ κάνουμε πολύ σφιχτή μαρέγκα
Τόσο σφιχτή που θα γυρνάμε ανάποδα το μπολ και δεν θα κουνιέται καθόλου!!
Ανάβουμε τον φούρνο στους 110 βαθμούς αντιστάσεις
Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και βάζουμε σε κουταλιές την μαρέγκα
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα μαρεγκάκια μας για ακριβώς 60 λεπτά με την πόρτα του φούρνου μισο ανοιχτή 
Αυτό είναι το μυστικό τελικά!! να μη κλείνουμε την πόρτα του φούρνου
Βγάζουμε το ταψί και το αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν τις βγάλουμε γιατί όσο μένουν θα σφίγγουν

Αν θέλουμε φτιάχνουμε και μια ελαφριά σος σοκολάτας με

 3 κ.γλ.κακάο+3 κ.γλ. σκόνη γάλα+25 σταγόνες υγρή στέβια +λίγο νεράκι 

( τα χτυπάμε όλα μαζί με το σύρμα βάζοντας σιγά-σιγά το νερό έως να βγει η υφή που θέλουμε) 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.