Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ


 Συνταγή του Ακη Πετρετζίκη 
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά)
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι

 Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ καλύπτουμε το εσωτερικό του με ένα τουλουπάνι, έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες του,  και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Αν δοκιμάσουμε το μείγμα θα είναι πολύ αλμυρό αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί καθώς θα φεύγει το νερό θα φύγει και το αλάτι μαζί. Το γιαούρτι θα κρατήσει όσο αλάτι πρέπει ακριβώς. 
  • Μαζεύοντας τις τέσσερις άκρες από το τουλουπάνι , σα δισάκι, δένουμε καλά με ένα σπάγγο έτσι ώστε το γιαούρτι να γίνει μία μπάλα καλυμμένη από το τουλουπάνι. 
  • Τις δύο άκρες του ίδιου σπάγγου τις δένουμε σε μία ξύλινη κουτάλα η οποία θα μας βοηθήσει να στερεώσουμε το τουλουπάνι με το γιούρτι για να στραγγίξει και να φύγει το περιττό νερό.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το τουλουπάνι και στερεώνουμε την κουτάλα, στην οποία είναι δεμένο, στο χείλος της κατσαρόλας έτσι ώστε να κρέμεται το τουλουπάνι και να στραγγίζει το γιαούρτι.
  • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιέσουμε εμείς το τουλουπάνι. Το αφήνουμε να στραγγίξει μέσα στο ψυγείο για 1 με 2 μέρες (εάν δεν είστε ανυπόμονοι είναι καλύτερα να το αφήσετε να στραγγίξει 2 μέρες).
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το ψυγείο και το τουλουπάνι από την κατσαρόλα. Ανοίγουμε το τουλουπάνι κόβοντας και αφαιρώντας το σπάγγο και πέρνουμε το τυρί από μέσα που είναι έτοιμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.