ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣ
Για 2η φάση γεύμα υδατανθράκων!
Μια συνταγή της φίλης Δέσποινας Παναγοπούλου
Υλικά για 1 άτομο
1/4 φλιτζανιού άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 κ σ. Στεβια η περισσότερο η γλυκαντικές ουσίες που επιτρέπονται ανάλογα τις προσωπικές προτιμήσεις
Μια πρέζα αλάτι (1/8 κ γλυκού)
1 φλιτζάνι light γάλα
60 γραμμάρια κακάο 3 κ.σ η 2 πλακάκια κουβερτούρα με στεβια ψιλοκομμένη
1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα η σκόνη βανίλιας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το άνθος τη στεβια και το αλάτι. Σιγοβράζουμε το γάλα μαζί με το μείγμα αραβοσίτου.
Ανακατεύουμε για 15-20 λεπτά περίπου. Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει προσθέτουμε το κακάο ή την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 2-4 λεπτά και μέχρι η Πουτίγκα να είναι συμπυκνωμένη.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη βανίλια ανακατευοντας.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στ.o ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Εννοείται ότι μπορείτε να κάνετε 2 πλη η 3 πλη ποσότητα δηλαδή 2η 3 μπολ αυξάνοντας τις ποσότητες αντίστοιχα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.