Τασούλα Θεοφιλίδου |
1 Κίλό χοιρινό σπάλα σε μερίδες
6-7 μεγάλα καρότα
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 φύλλο δάφνης
2 σκέλίδες σκόρδο ολόκληρες
Ελαιόλαδο ίσα να καλύψει τον πάτο της χύτρας
Αλάτι-πιπέρι
1 φλ.ελληνικού καφέ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά.Ριχνουμε το κρέας να ροδισει απόλες τις μεριές
Αποσύρουμε το κρέας μας και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδια που τα έχουμε κομμένα σε χοντρες φέτες το ιδιο και τα καρότα και τις σκελιδες σκορδο .Αφού τσιγαριστουν καλα προσθετουμε ξανά το κρέας μας και το αλατοπίπερο την δάφνη και κλείνουμε την χύτρα μας Μαγειρευουμε 30' στην χύτρα !
Παραλλαγή συνταγής :
Υλικά
1 Κίλό χοιρινό σπάλα σε μερίδες
6-7 μεγάλα καρότα
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 φύλλο δάφνης
2 σκέλίδες σκόρδο ολόκληρες
Ελαιόλαδο ίσα να καλύψει τον πάτο της χύτρας
Αλάτι-πιπέρι
2 λεμόνια το χυμό
2 κ.σ. μουστάρδα
Ρίγανη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε χύτρα το λάδι μας να κάψει και σωτάρουμε το κρέας μας από όλες τις μεριές να θωρακιστεί αφαιρούμε από την χύτρα και βάζουμε όλα τα λαχανικά μας να σωταριστούν και αυτα ρίχνουμε και το κρέας μας και σβηνουμε με το λεμόνι ανακατεμένο με την μουστάρδα.Αλατιζουμε και ριχνουμε και πιπέρι και ρίγανη ρίχνουμε και ελάχιστο νεράκι και κλείνουμε την χυτρα μαγειρευούμε για 30' στην κατσαρόλα θα χρειαστεί περισσότερο μαγείρεμα.Μόλις γίνει το κρέας μας το βγάζουμε από την κατσαρόλα μας και πολτοποιούμε τα λαχανικά μας με ραβδομπλέντερ αν δεν έχουμε τα περνάμε από το μούλτι και αφήνουμε την σάλτσα μας να δέσει..Ξαναβάζουμε το κρέας μέσα στην σάλτσα και σερβίρουμε με ψητά λαχανικά της αρεσκίας μας!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.