ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ
για όλες τις φάσεις!
Συνταγή :Τασούλα Θεοφιλίδου
Υλικά
- 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
- 5 πιπεριές
- 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
- 10 κ.σ. ρύζι καστανό
- Μισό ματσάκι μαϊντανό
- Μισό ματσάκι δυόσμο
- Προαιρετικά 1 κολοκυθάκι τριμμένο &1 καρότο τριμμένο
- 2-3 σταγόνες στέβια
- 1 φλ του .ελ.καφέ ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και μεμβράνες. Αφαιρούμε καπάκι – φέτα από την ντομάτα και με κουτάλι αδειάζουμε σε μπολ την ψίχα. Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ την ψίχα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τ’ αλέθουμε.
Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι 1/2φλ. καφέ ελαιόλαδο και την στέβια Τέλος ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.
Σκεπάζουμε με καπάκι. Πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 C, στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες για την οικογένεια και για εμάς κολοκύθα αφού τις αλατοπιπερώσουμε προσθέσουμε λίγη ρίγανη και 1 κ.γ τοματοπολτό αραιωμένο με λίγο νεράκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.