Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ



ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ


για όλες τις φάσεις!

Συνταγή :Τασούλα Θεοφιλίδου

 Υλικά



  • 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
  •     5 πιπεριές
  •     2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  •     10 κ.σ. ρύζι  καστανό
  •     Μισό ματσάκι μαϊντανό
  •     Μισό ματσάκι δυόσμο
  • Προαιρετικά 1 κολοκυθάκι τριμμένο &1 καρότο τριμμένο
  •     2-3 σταγόνες στέβια
  •     1 φλ  του .ελ.καφέ  ελαιόλαδο
  •     Αλάτι
  •     Πιπέρι



Εκτέλεση


Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και μεμβράνες. Αφαιρούμε καπάκι – φέτα  από την ντομάτα και με κουτάλι αδειάζουμε σε μπολ την ψίχα. Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ την ψίχα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τ’ αλέθουμε.
Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι 1/2φλ. καφέ ελαιόλαδο και την στέβια Τέλος ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.
Σκεπάζουμε με καπάκι. Πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 C, στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες για την οικογένεια και για εμάς κολοκύθα αφού τις αλατοπιπερώσουμε προσθέσουμε λίγη ρίγανη και 1 κ.γ τοματοπολτό αραιωμένο με λίγο νεράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.