Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ 1.5% ΛΙΠΑΡΑ

ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ 1.5% λιπαρά

για 1η και 2η φάση...το δικό μας γιαούρτι!!!!

ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ 1,5% ΛΙΠΑΡΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα 1,5%
  • 4 κ.σ. σκόνη αποβουτυρωμένο γάλα 
(η σκόνη γάλα είναι μια ιδέα του Ακη Πετρετζίκη για να βγει το γιαούρτι μας γλυκό και πιο στραγγιστό)
  • 2 κ.σ. (50γρ) γιαούρτι παραδοσιακό ( ζωντανό) 
Αυτά και μόνο αυτά είναι τα υλικά που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό γιαούρτι βάρος 1 κιλού!! 


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με την σκόνη ( ανακατεύουμε καλά με σύρμα να διαλυθεί )σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να μη πιάσει από κάτω..
Οταν φτάσει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύοντας κατα διαστήματα περιμένουμε να κρυώσει τόσο ώστε αν βάζουμε το μικρό μας δάχτυλο να μπορούμε να μετράμε ως το 10 χωρίς να καιγόμαστε.. 
Μέχρι να κρυώσει ανάβουμε τον φούρνο μας στους 50 βαθμούς 
Αφού έχει φτάσει στην σωστή θερμοκρασία  βάζουμε σε μια κούπα λίγο από το γάλα μας και διαλύουμε μέσα το γιαούρτι..Εγώ έβαλα το παραδοσιακό με την πέτσα..βάλτε όποιο γιαούρτι γράφει "ζωντανό"
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό με το γιαούρτι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με το σύρμα..Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε στον ζεστό φούρνο για  3 ώρες να μην κουνηθεί κα να μην την ενοχλήσει κανένας!! Καί για τις 3 ώρες ο φούρνος μας θα είναι αναμμένος στους 50 βαθμούς..
Μετά από 3 ώρες το βγάζουμε και βλέπουμε ότι έχει γίνει γιαούρτι!!!! αν το θέλετε πιο ξινό αφήστε το 5 ώρες..
Το βάζουμε σε γυάλινο μπολ και στο ψυγείο αμέσως!!
 Την άλλη μέρα θα έχει σφίξει πιο πολύ και θα απολαύσετε γιαούρτι ελαφρύ παραγωγής σας!!

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.