Συνταγή :Τασούλα Θεοφιλίδου
Υλικά για την βασική συνταγή για όλες τις φάσεις :1/2 λάχανο μεσαίο ψιλοκομμένο
2 καρότα μεσαία τριμμένα
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά κόκκινη σε λεπτές φέτες
1 κ.γ.βεγκέτα
1/4 κ.γ. μείγμα για μεξικάνικο αν δεν έχετε και σας αρέσει το καυτερό βάλτε λίγο μπούκοβο
Αλάτι
1 κ.σ. μηλόξυδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι και τα μπαχαρικά μας και ζουλάμε την σαλάτα με τα χέρια μας για να μαραθεί λίγο το λάχανο σκεπάζουμε το σκεύος μας με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο όταν ειναι να σερβίρουμε προσθέτουμε το λάδι .
Παραλλαγή σαλάτας από 1η συνεχιζόμενη και 2η φάση γεύμα υδατανθράκων:
Υλικά:
1/2 λάχανο μεσαίο ψιλοκομμένο
2 καρότα μεσαία τριμμένα
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά κόκκινη σε λεπτές φέτες
1 ξυνόμηλο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
1 κ.γ.βεγκέτα
1/4 κ.γ. μείγμα για μεξικάνικο αν δεν έχετε και σας αρέσει το καυτερό βάλτε λίγο μπούκοβο
Αλάτι
1 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ σταφίδες μαύρες
2 φέτες τυράκι λάιτ κομμένο σε μικρά κομμάτια για 1η συνεχιζόμενη φάση έως 5% και για 2η φάση έως 12% λιπαρά
Για την σος για ένα μπολ σαλάτα έβαλα :
1 φλ.ελληνικό καφέ γιαούρτι 2%
λίγο λάδι αλάτι και μηλόξυδο
ελάχιστο νεράκι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι και τα μπαχαρικά μας και ζουλάμε την σαλάτα με τα χέρια μας για να μαραθεί λίγο το λάχανο σκεπάζουμε το σκεύος μας με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο ,όταν ειναι να σερβίρουμε προσθέτουμε το τυράκι μας την σταφίδα και την σος και ανακατεύουμε καλά .
Καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.