Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ χωρίς ζάχαρη

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΕΛΕΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ

ΓΙΑ 2η ΦΑΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

Παντεσπάνι  (1/2 δόση από το κέικ με ίνες κακάο συνταγή εδώ)

ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ:

1/2 κούπα σιρόπι αγαύης 
4 κ.σ νερό

ΚΡΕΜΑ:

1 παγωμένη φυτική κρέμα Γιώτης (τύπου MORFAT)
60 γρ γάλα 1,5% λιπαρά
1 κ.σ. κακάο
40 σταγόνες υγρή STEVIA σε αναλογία 1:4 ή 20 σταγόνες σε αναλογία 1:2
1/2 κούπα cranberries

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

180 γρ ζάχαρη SUKRIN GOLD
420 γρ κρέμα γάλακτος πλήρη
100 γρ βούτυρο LURPAK
20 σταγόνες άρωμα καραμέλα
3 φύλλα ζελατίνη

ΓΚΑΝΑΖ:

100 γρ εβαπορέ light
180 γρ σοκολάτα γάλακτος  ψιλοκομμένη

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:

50 γρ φουντούκια
2 κ.σ. ζάχαρη SUKRIN GOLD
1/2 κούπα cranberries ανακατεμένα με 5 κ.σ. σιρόπι αγαύης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χωρίζουμε το μείγμα για το παντεσπάνι σε 2 φόρμες 26cm (αποσπώμενες) και ψήνουμε. Σιροπιάζουμε με το 1/2 σιρόπι το 1ο παντεσπάνι και ετοιμάζουμε την κρέμα. 


Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μαζί με όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. 


Στρώνουμε στο παντεσπάνι μας και πασπαλίζουμε με τα cranberries. 
Τοποθετούμε το 2ο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε.

Ετοιμάζουμε την κρέμα καραμέλας:


Βάζουμε τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει τελείως ρευστή. 


Παράλληλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (ΟΧΙ να βράσει).
Ρίχνουμε μέσα στη λιωμένη ζάχαρη το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, το άρωμα καραμέλας, τα 3 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα και στυμμένα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. 


Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο, ανακατεύοντας ανά 10λεπτο, μέχρι το μείγμα μας να κρυώσει και να πάρει κρεμώδη υφή.  
Όταν η κρέμα καραμέλας είναι έτοιμη, την τοποθετούμε πάνω από το παντεσπάνι μας και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες. 


Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα φουντούκια:
Ψιλοκόβουμε στο ξύλο κοπής τα φουντούκια, τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι με 2 κ.σ. ζάχαρη SUKRIN GOLD και μόλις καραμελώσουν τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
Ετοιμάζουμε και τα cranberries, ανακατεύοντας τα με το σιρόπι 

Ελέγχουμε την τούρτα μας στο ψυγείο και αφού έχει σταθεροποιηθεί η κρέμα καραμέλας, ετοιμάζουμε την γκανάζ.
Ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ (ΟΧΙ να βράσει) ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.


Περιχύνουμε τη τούρτα με την γκανάζ (την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί) και διακοσμούμε !!!!




**ΣΥΜΒΟΥΛΗ**
Μην παραλείψετε τα cranberries, γιατί δίνουν στην τούρτα μας την οξύτητα που χρειάζεται !!!!!!
Μην παραλείψετε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, γιατί μας δίνουν την τραγανή νότα που χρειάζεται !!!!!

Καλή επιτυχία !!!!!! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.