Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΙΝΕΣ ΜΠΑΜΠΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ

Για 1η συνεχιζόμενη και 2η φάση (χωρίς προσθήκη αλλαντικών)

ΥΛΙΚΑ: 
  • 1 αυγό ολόκληρο και 2 ασπράδια
  • 2 κ.σ γιαούρτι
  • 2 κ.σ πρωτεΐνη γάλακτος
  • 2 κ.σ ίνες μπαμπού
  • 2 κ.σ. αλεύρι καρύδας
  • 1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι και όποια άλλα μυρωδικά-καρυκεύματα θέλετε 
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με το αλάτι και τα μυρωδικά-καρυκεύματα που επιλέξαμε και χτυπάμε καλά με το σύρμα να αφρατέψουν
Προσθέτουμε γιαούρτι ,χτυπάμε καλά, μετά την πρωτεΐνη γάλακτος, χτυπάμε καλά, και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής ΕΚΤΟΣ το ελαιόλαδο
Χτυπάμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο
Εχουμε ένα πολύ ωραίο ζυμαράκι σχετικά μαλακό

Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι και βάζουμε λαδόκολλα
Την λαδώνουμε ελαφρά και βάζουμε το ζυμαράκι
Με βρεγμένο χέρι την στρώνουμε καλά να πάει παντού σε ίσο πάχος 
Ψήνουμε στους 160 για 20 λεπτά
Βγάζουμε το ταψάκι αφαιρούμε την λαδόκολλα με την ζύμη, λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι και αναποδογυρίζουμε την λαδόκολλα στο ταψάκι ώστε το ψημένο να είναι κάτω.
Αφαιρούμε την λαδόκολλα και γεμίζουμε την πίτσα μας με υλικά της αρεσκείας μας
Σάλτσα ντομάτας,ψιλοκομμένη πιπεριά,μπέικον ή λουκάνικο και φέτες τυρί με 5% λιπαρά (στην 2η φάση βάζουμε ΔΕΝ βάζουμε αλλαντικά)
Ψήνουμε ξανά για 15 με 20 λεπτά στους 160
Υπέροχη πίτσα με λεπτό τραγανό ζυμάρι σαν ιταλική κατάλληλη για την διατροφή μας!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.