Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

Συνταγή Μαρία Κούρτη

Για 1η συνεχιζόμενη και 2η φάση

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 συσκευασία φυτικής κρέμας στο σιδερένιο κουτί (Morfat)
  • 1 κουτί σιδερένιο εβαπορέ λάιτ
  • 1 δόση "Ζαχαρούχο με στεβια της Μαρίας" 
  • 3 κ.σ πρωτεΐνη γάλακτος
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 1 κ.σ στιγμιαίο καφέ Espresso  + 3 κ.σ. νερό
  • 1 βανίλια σκόνη ή 10 σταγόνες βρώσιμο άρωμα
  • γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι για το γαρνίρισμα

ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ "ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ "ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ


Συνταγή :Μαρία Κούρτη

 

 ΥΛΙΚΑ για 400 γρ 

  • 180 γρ άπαχο γάλα σε σκόνη ( πούδρα ) 
  • 2 κ.γλ ( 90 σταγόνες σύνολο) υγρή stevia σε αναλογία 1:4 ή 45 σταγόνες στεβια σε αναλογία 1:2 
  • 150 γρ νερό
  • 1 κ.γλ υγρή βανίλια ή 1 βανιλίνη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε ένα μπολ την σκόνη γάλα ( πρέπει να είναι σε πούδρα..αν είναι σε κόκκους θα την περάσετε απο το μούλτι) 

Προσθέτουμε την υγρή στέβια και το νερό ( από την βρύση)

Με το σύρμα ( αυγοδάρτη) το χτυπάμε πολύ καλά και σε 1 λεπτό είναι έτοιμο!!!!!!!!!!!

Το χρησιμοποιούμε σε όσες συνταγές χρειάζονται ζαχαρούχο γάλα κι έτσι έχουμε το δικό μας "ζαχαρούχο γάλα" 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Βάζουμε στον κάδο του μιξερ την παγωμένη φυτική κρέμα και ξεκινάμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά

Ετοιμάζουμε το "Ζαχαρούχο " μας σύμφωνα με τις πιο πάνω οδηγίες και το προσθέτουμε στον κάδο του μείγμα χωρίς να το σταματήσουμε

Προσθέτουμε λίγο αλάτι (βασικό για να μη κρυσταλλώσει )
Σιγά σιγά ρίχνουμε το παγωμένο εβαπορέ (αδιάλυτο) χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ!!

Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε 3 κσ νεράκι και την 1 κσ καφέ
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και αυτό στον κάδο του μίξερ

Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε μέσα βανίλια και την πρωτεΐνη γάλακτος ( θα μας δώσει κρεμώδες υφή στο παγωτό μας !!)

Ανακατεύουμε ελαφρά με το κουτάλι και μετά ξαναχτυπάμε στο μίξερ για ακόμα 2 λεπτά 

Μεταφέρουμε το παγωτό μας σε μπολ με σκέπασμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5 με 7 ώρες πριν το απολαύσουμε

Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού χωρίς ζάχαρη και έχουμε το πιο ωραίο παγωτό χωρίς τύψεις!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.