Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΙΝΕΣ ΜΗΛΟΥ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

Συνταγή ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ

Για 1η συνεχιζόμενη και 2η φάση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ :
  • 2 αυγά 
  •  μια τσιμπια αλάτι 
  • 30 γρ στεβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ή 90 γρ ζάχαρη καρύδας
  • 3 κσ γιαούρτι 2%. 

  • Αυτά τα χτυπάμε για 5 λεπτά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. 

  • Προσθέτουμε 20 γρ ελαιόλαδο 
  •  1 βανίλια 
  • 2 γεμάτες κσ πρωτεΐνη γάλακτος 
  •  2,5  κσούπας φυτικές ίνες μήλου 
  • 1 κγλ μπέικιν παουντερ.
ΣΙΡΟΠΙ 
  • 120 γρ νερό πολύ ζεστό
  • 50 γρ σιρόπι sukrin ή Αγαύης ή σφενδάμου
ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
  • 1 morfat ( φυτική κρέμα στο σιδερένιο κουτί) 250 γρ παγωμένη
  • 200 γρ εβαπορέ λάιτ παγωμένο
  • 200 γρ τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 50 σταγόνες (1 κ.γλυκού) υγρή stevia σε αναλογία 1:4 ( 4 σταγόνες = 1 κ.γλυκού ζάχαρη) ή 100 σταγόνες ( 2 κ.γλυκού)σε αναλογία 1:2 ( 2 σταγόνες = 1 κ.γλυκού ζάχαρη)
  • 2 βανίλιες
  • 20 γρ φύλλα ζελατίνης
Για την επικάλυψη μαρμελάδα κόκκινα φρούτα ή όποια άλλη γεύση θέλετε φυσικά χωρίς ζάχαρη!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμάζουμε την βάση και ψήνουμε 160 αντιστάσεις για 15-20 λεπτά 
Οταν βγει το αφήνουμε λίγο κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας απλώς το ζεστό νερό με το σιρόπι και το ρίχνουμε στην ψημένη βάση 

Αδειάζουμε την παγωμένη morfat στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε αργά αργά το παγωμένο εβαπορέ, την στεβια , βανίλιες, τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, ζεσταίνουμε πολύ καλά  μισό φλ.τσαγιού νερό και μέσα βάζουμε τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης αφού τα στίψουμε 

Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν και ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μίξερ να χτυπηθεί καλά με την υπόλοιπη κρέμα.
Σε 1 λεπτό είναι έτοιμο και το αδειάζουμε στο σκεύος που έχουμε την βάση ινες μήλου σιροπιασμένο

Βάζουμε ψυγείο όλη νύχτα και το πρωί βάζουμε απο πάνω την μαρμελάδα ( 100 γρ με λίγο ζεστό νεράκι να γίνει πιο ρευστή)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.