Συνταγή ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ
Για 1η συνεχιζόμενη και 2η φάση
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ :
- 2 αυγά
- μια τσιμπια αλάτι
- 30 γρ στεβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ή 90 γρ ζάχαρη καρύδας
- 3 κσ γιαούρτι 2%.
- Αυτά τα χτυπάμε για 5 λεπτά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε 20 γρ ελαιόλαδο
- 1 βανίλια
- 2 γεμάτες κσ πρωτεΐνη γάλακτος
- 2,5 κσούπας φυτικές ίνες μήλου
- 1 κγλ μπέικιν παουντερ.
ΣΙΡΟΠΙ
- 120 γρ νερό πολύ ζεστό
- 50 γρ σιρόπι sukrin ή Αγαύης ή σφενδάμου
ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
- 1 morfat ( φυτική κρέμα στο σιδερένιο κουτί) 250 γρ παγωμένη
- 200 γρ εβαπορέ λάιτ παγωμένο
- 200 γρ τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 50 σταγόνες (1 κ.γλυκού) υγρή stevia σε αναλογία 1:4 ( 4 σταγόνες = 1 κ.γλυκού ζάχαρη) ή 100 σταγόνες ( 2 κ.γλυκού)σε αναλογία 1:2 ( 2 σταγόνες = 1 κ.γλυκού ζάχαρη)
- 2 βανίλιες
- 20 γρ φύλλα ζελατίνης
Για την επικάλυψη μαρμελάδα κόκκινα φρούτα ή όποια άλλη γεύση θέλετε φυσικά χωρίς ζάχαρη!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμάζουμε την βάση και ψήνουμε 160 αντιστάσεις για 15-20 λεπτά
Οταν βγει το αφήνουμε λίγο κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας απλώς το ζεστό νερό με το σιρόπι και το ρίχνουμε στην ψημένη βάση
Αδειάζουμε την παγωμένη morfat στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε αργά αργά το παγωμένο εβαπορέ, την στεβια , βανίλιες, τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, ζεσταίνουμε πολύ καλά μισό φλ.τσαγιού νερό και μέσα βάζουμε τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης αφού τα στίψουμε
Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν και ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μίξερ να χτυπηθεί καλά με την υπόλοιπη κρέμα.
Σε 1 λεπτό είναι έτοιμο και το αδειάζουμε στο σκεύος που έχουμε την βάση ινες μήλου σιροπιασμένο
Βάζουμε ψυγείο όλη νύχτα και το πρωί βάζουμε απο πάνω την μαρμελάδα ( 100 γρ με λίγο ζεστό νεράκι να γίνει πιο ρευστή)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.