ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ RIZOTO ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ Anthili Pasta Kiriaki Kokkinaki
Συνταγή: Konstantina Georg
Με το τυρί για 1η συνεχιζόμενη και 2η φάση χωρίς τυρί για όλες τις φάσεις!
Τραγανά απ έξω,αφρός μέσα....σούπερ τυρένια
Υλικά:
60γρ ρύζι (ωμή ζύγιση)για Risotto καστανό Anthili PASTA (το βράζουμε πολύ καλά κ το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς)
1αυγό
1κσ γεμάτη μιξ 2
1κσ γεμάτη μιξ 1
1 κσ ελαιόλαδο
1κγ μπέικιν
1κσ σκόνη ασπράδι
ελάχιστο αλάτι
5 σταγόνες βρώσιμο άρωμα μπέικον
40γρ τυρί arla delight 5%(για 1η συνεχιζόμενη κ 2η φάση)
*χωρίς γέμιση για όλες τις φάσεις
Επικάλυψη με διατροφική μαγιά
Εκτέλεση:
Παίρνουμε το κρύο βρασμένο ρύζι κ το βάζουμε στο μούλτι.
Πολτοποιούμε όσο γίνεται περισσότερο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κ συνεχίζουμε το χτύπημα,μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Παίρνουμε το τυρί κ το κόβουμε πολύ μικρά κυβάκια.
Βρέχουμε τα χέρια μας,παίρνουμε απ τη ζύμη ,πλάθουμε μπαλίτσες.
Πριν από κάθε μπαλίτσα,βρέχουμε πολύ καλα τα χέρια.
ΠΡΟΣΟΧΗ σ αυτό
Στο κέντρο πιέζουμε μέσα το κομματάκι τυριού.
Πλάθουμε να μην φαίνεται.
Οταν τελειώσει η ζύμη με το τυράκι.
Βάζουμε σ ένα πιάτο διατροφική μαγιά κ πανάρουμε τις κροκέτες μας.
Σε αντικολλητική φόρμα για μάφιν ,βάζουμε από μια κροκέτα σε κάθε θήκη.
*βάλτε λαδόκολλα ή χάρτινες θήκες αν ξέρετε ότι κολλάνε στη φόρμα σας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
11 λεπτά στους 200 βαθμούς αέρα
και 8 λεπτά στους 200 βαθμούς πάνω -κάτω αντιστάσεις.
Έτοιμα!Αξίζει να τη δοκιμάσετε τη συνταγή αυτή....γευστικά θυμίζει τυρογαριδάκια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.