Κουρού τυρόπιτα και κασερόπιτα χωρίς τύψεις !
Για όλες τις φάσεις ανάλογα με το τυράκι της κάθε φάσης!
Συνταγή Τασούλα Θεοφιλίδου
Υλικά για 2 κουρού:
2 κ. Σ. Γιαούρτι
2 ασπράδια ή 4 κ. Σ παστεριωμένο ασπράδι
2κ.σ. Μιξ 2
2κ.σ ίνες μπαμπού
2κ.σ. Σκόνη γάλα
1 κ.σ πρωτεΐνη γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
1κ.γ .λάδι καρύδας
1 κ. Γ. Μπέικιν
5 σταγόνες άρωμα βουτύρου αλλά μπορείτε να βάλετε αντί λάδι καρύδας φρέσκο βούτυρο
Για την ζαμπονοκασερόπιτα 1 φέτα γαλοπούλα και 1 φέτα τυράκι της φάσης σας
Για τη τυρόπιτα λίγη φέτα τυρί λίγο γιαούρτι και πιπέρι τα πατάω με ένα πιρούνι
Ζυμώνουμε και χωρίζουμε το μείγμα στην μέση βαζουμε ανάμεσα σε λαδωμένη λαδόκολλα και ανοίγουμε σε οβάλ φύλλο γεμίζουμε με την γέμιση κλείνουμε καλά αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 170 για 15 με 20 λεπτά! εγώ έψησα στο ρομποτάκι στην κάτω σχάρα σε λαδόκολλα στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά από την μια μεριά και για άλλα 7 από την άλλη!
Παραλλαγή Κουρού γλυκιά (Δόση για 1 κουρού):
Για 2η φάση με τους ξηρους καρπούς και 1η συνεχιζόμενη μόνο με τα φρούτα
Υλικά:
2 κ.σ. σκόνη γάλα
2κ.σ. μιξ 1 ή 2 ότι έχετε
1 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. παστεριωμένο ασπράδι ή 1 ασπράδι αυγού
Μια πρέζα αλάτι
4 σταγόνες υγρή στέβια
1 κ.γ. λάδι καρύδας
4 σταγόνες άρωμα βουτύρου
4 σταγόνες άρωμα μπισκότο
Γέμιση :
1 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας πχ 4 καρύδια ψιλοκομμένα και ελάχιστα μικρά φρουτάκια
από πάνω πασπαλίζουμε με άχνη με στέβια η διαδικασία ειναι ακριβώς η ίδια με την παραπάνω συνταγή
Μπορείτε να γεμίσετε με ότι θέλετε πχ μήλο τριμμένο με κανέλα και στεβια,κρέμα γλυκιά,πραλίνα ,αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.