Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΤΟΥΡΤΑ Waterloo (Βατερλώ)

 Η συνταγή είναι από το μπλογκ της φίλης μου Αλεξάνδρας προσαρμοσμένη στα δικά μας μέτρα.

Πηγή:Εδώ

ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΤΟΥΡΤΑ  Waterloo    (Βατερλώ)  

Για 2η φάση

Συνταγή:Τασούλα Θεοφιλίδου

Υλικά 

1 λίτρο γάλα ελαφρύ
1 κουτί κάστερ πάουντερ
250 γρ. κουβερτούρα με στέβια
6 κ.σ.  στέβια 1:1 ή 2 κ.σ. στέβια 1:3
2 κ.σ. λάδι καρύδας
500 γρ  μπισκότα σπιτικά τύπου  digestive ΕΔΩ 

Για το γαρνίρισμα:

1 κουτάκι morfat
1   δόση ζαχαρούχο με στέβια 
τρούφα(προαιρετικά)

Για το ζαχαρούχο με στέβια:

170 γρ γάλα σε σκόνη 

170 γρ νερό
3 κ.γ. υγρή στέβια 1:4
υγρή βανίλια 1 κ.σ.
Ολα τα υλικά μαζί τα χτυπάμε καλά με το σύρμα

Εκτέλεση 

Ετοιμάζουμε τα μπισκότα μας.

Βάζουμε τα 3/4 από το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά.

SV106490

Προσθέτουμε τη σοκολάτα με στέβια , τη στέβια και το λάδι καρύδας και
ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν όλα τα υλικά.

SV106502

Βάζουμε στο μούλτι το υπόλοιπο γάλα και όλο το κάστερ πάουντερ και
χτυπάμε καλά να ενωθούν.

SV106493

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μούλτι μέσα στην κατσαρόλα με
τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα μας ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.

SV106508

Αδειάζουμε σε πυρέξ ή σε τσέρκι 

SV106510

Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μας.
Γαρνίρουμε με τη morfat που έχουμε χτυπήσει μαζί με το ζαχαρούχο με στέβια  σε σαντιγί.
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.

SV106519

Στολίζουμε όπως μας αρέσει!

Δοκιμάστε αυτό το γλυκό και θα ενθουσιαστείτε με την ευκολία
και τη νοστιμιά του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.