Μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου από το βιβλίο γιορτινό τραπέζι προσαρμοσμένη στα μέτρα μας!
Υλικά:
2 κιλά μελιτζάνες μακριές
1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου ή μοσχαρίσιο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. κέτσαπ χωρίς ζάχαρη ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο (ζέμυθα για 1η συνεχιζόμενη)
2 κ.σ.ρεγκάτο τριμμένο(αρλα 5% για 1η συνεχιζόμενη)
2 κ.σ. πανίρ ή μιξ
Για την σάλτσα:
3 κ.σ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρή καυτερή πιπεριά
3 κούπες φρέσκες ωριμες ντομάτες ή κονσέρβας πολτοποιημένες
23 σταγόνες υγρή στεβια
Εκτέλεση:
Καθαρίστε τις μελιτζάνες και κόψτε σε μακριές φέτες με πάχος 0,5 εκ. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάλτε τις μελιτζάνες αλατίστε τις και με ένα πινέλο λαδώστε τις ψήστε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Φτιάξτε τώρα τον κιμά βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι να κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι και αφήστε το λίγο να κρυώσει ζυμώστε τον κιμά με βρεμένα χέρια να έρθει να αφρατέψει βάλτε στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά.
Φτιάξτε τώρα την σάλτσα σε κατσαρόλα βάλτε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά μόλις σωταριστουν τα αφαιρείτε και προσθέτετε την ντομάτα αλατι πιπερι και στεβια αφηνετε να βράσει για 30'.
Μόλις κρυώσουν οι μελιτζάνες να μπορούν να τυλίγονται σε ένα πυρεςξ σκευος βάλτε λίγη από την σάλτσα ντομάτας και μετα μια μια φετα μελιτζανας την τυλιγεται με το μειγμα του κιμα αφου το πλασετε σε μικρα κεφτεδάκια βάζετε ολά τα ρολάκια και μετα περιχύνετε με την σάλτσα ψηνεται στους 180 για 40 'στο τέλος αν θελετε βαζετε από πάνω λίγο τυράκι να λιώσει.
Καλή απόλαυση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.