ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΙΤΣΙΟΛΑΤΑ ΜΕ STEVIA
Για 2η φάση
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία φυτική κρέμα με χαμηλά λιπαρά ( στο σιδερένιο κουτί Γιώτης ή Ερμόλ)
- 1 κουτί εβαπορέ λάιτ
- "Ζαχαρούχο με στέβια της Μαρίας"
- 10 γρ φύλλα ή σκόνη ζελατίνης ( 5 φύλλα των 2 γρ )
- μια τσιμπιά αλάτι
- 1 κ.γλ. Κόμι γκουάρ ( πηκτικό ) ή Κότζακ
- 5 κριτσίνια κανέλας με επικάλυψη stevia Parana
- 60 γρ σοκολάτα γάλακτος με στεβια
ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΥΛΙΚΑ
- Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά με σύρμα σε ένα μπολ
ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 4 κ.σ σκόνη άπαχο γάλα
- 2 κ.σ. κακάο
- 25 σταγόνες υγρή στεβια
- 100 γρ νερό
- 1 κ.σ λάδι καρύδας
- Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά με σύρμα σε ένα μπολ
Στο κάδο του μίξερ αδειάζουμε την ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΒΡΑΔΥΣ φυτική κρέμα και αρχίζουμε να την χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά
Εχουμε ετοιμάσει το "Ζαχαρούχο" και το ρίχνουμε αργά αργά στο μίξερ χωρίς να το σταματήσουμε καθόλου
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 2 λεπτά
Ζεσταίνουμε 1/2 φλ.τσ νερά πολύ καλά , στύβουμε τη ζελατίνη και την βάζουμε στο καυτό νερό ανακατεύοντας πολύ καλά ( αν βάλουμε σκόνη απλώς την βάζουμε στο καυτό νερό)
Επίσης μέσα στο καυτό νερό με την ζελατίνη ρίχνουμε αχνιστά το 1 κ.γλ. κομι γκουάρ ή κότζακ και με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί
Ρίχνουμε μέσα στο κάδο του μίξερ και αυτό το μείγμα
Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πολύ αργά αδειάζουμε το επίσης ΠΑΓΩΜΕΝΟ εβαπορέ λάιτ
Συνεχίζουμε για 3 λεπτά ακόμα το χτύπημα στο μίξερ και αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ για παγωτό
Κόβουμε μικρά κομματάκια τα κριτσίνια και την σοκολάτα και τα ρίχνουμε στο μπολ με το παγωτό ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 5 ώρες πριν το απολαύσουμε
Αυτό το παγωτό δεν υπάρχει περίπτωση να κρυσταλλώσει !!
Το μυστικό είναι η ζελατίνη , το αλάτι και φυσικά το κομι γκουάρ που το κάνει κρεμώδες!!
Αν θέλουμε φτιάχνουμε την σως σοκολάτα και το περιχύνουμε
Υγιεινή απόλαυση για μικρούς και μεγάλους !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.