Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΨΩΜΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ MIX 1


ΨΩΜΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ MIX 1

Μια υπέροχη συνταγή για όλες τις φάσεις

Για τοστάκι , ψωμάκι ελεύθερο απο την 1η φάση , 1η συνεχιζόμενη και 2η φάση  ως γεύμα μπαλαντέρ ( χωρίς υδατάνθρακες)

ΥΛΙΚΑ για 6 ψωμάκια

  • 3 αυγά
  • 4 κ.σ γιαούρτι
  • 3 κ.σ σκόνη γάλα
  • 3 κ.σ. Μιξ 1 (μείγμα φυτικών ινών)
  • 3 κ.σ. σκόνη ασπράδι
  • 1 κ.σ. μπέικιν
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι 
Σε ένα μπολ τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά , αφήνουμε 15 λεπτά και μετά βάζουμε κουταλιές σε ταψάκι με λαδόκολλα ή σε φορμάκια σιλικόνης ή σε ταψάκι 

Ψήνουμε αντιστάσεις  160 - 170 μεσαία σχάρα έως να πάρουν  ωραίο χρώμα






ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ




Επίσης σε 2πλή δόση γίνεται αυτό το υπέροχο αλμυρό κεικ !!!

Προσθέτουμε στη ζύμη καπνιστή πάπρικα, ρίγανη και άρωμα γραβιέρας ή μεσα κομματάκια τυρί, λουκάνικο, καπνιστή γαλοπούλα κτλ



Παραλλαγή της  Pavlina Siddha χωρίς αυγό και γιαούρτι:



Υλικά:

Σχεδόν 
1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό θα το δείτε ίσως λίγο λιγότερο
 2 κσ πρωτεΐνη γάλακτος 85% (30γρ)
3 κ.σ σκόνη γάλα (60 γρ)
3 κ.σ. Μιξ 1 (40γρ)
3 κ.σ. σκόνη ασπράδι(50γρ) ή 2 κ.σ γλουτένη για καλύτερη ψωμένια υφή

1 κ.γλυκού. μπέικιν 
1 κ.σ. ξηρή μαγιά σε σκόνη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι

Προεραιτικά άρωμα βουτύρου 5-6 σταγόνες

Εκτέλεση:
 Βαζουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα να ρθουν για να αφρατέψουν μετά προσθέτουμε λίγη-λίγη τη σόδα μέχρι να αποκτήσει μία πηχτή  υφή το μείγμα μας θέλουμε να είναι πηχτό σαν ζυμαράκι μαλακό και όχι αραιό μείγμα
Μετά βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι λαδωμένο το μείγμα και από πάνω αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι ψήνουμε στους 170 με αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα ανάλογα τον φούρνο μας και ο χρόνος ψησίματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.