Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ !!

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

 

 ΥΛΙΚΑ

  • 5 αυγά
  • 250 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 100 γρ στέβια  κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 
  • 1 κ.γλ. δάκρυα μαστίχας
  • 1 κ.γλ. κακουλέ
  • 2 κ.γλ. μαχλέπι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν
  • ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  • 100 γρ άπαχο γάλα
  • 50 γρ κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 380 γρ φαρίνα ολικής  ( αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του) ή αλεύρι Ντινκελ 10-50 με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ 
  • στεβια άχνη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ζυγίζουμε όλα μας τα υλικά και τα έχουμε έτοιμα κοντά μας
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και βάζουμε στο μπολ του μιξερ τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα

Το αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ  και στον κάδο βάζουμε το βούτυρο ( να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ) μαζί με τα 90 γρ στέβια..

(τα υπόλοιπα 10γρ τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με την μαστίχα-κακουλέ-μαχλέπι και τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη)

Χτυπάμε λοιπόν βούτυρο και στέβια για 5 λεπτά στο δυνατό να γίνει μια υπέροχη κρέμα!!

Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τους 2 από τους 5 κρόκους που έχουμε κρατήσει , το γάλα το κονιάκ , το ξύσμα πορτοκάλι , τις βανίλιες και το μείγμα μυρωδικών που ετοιμάσαμε στο μούλτι

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά ακόμα και αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ

Ρίχνουμε την φαρίνα με το μπεικιν και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά
Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα και με πολύ απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω να ομογενοποιηθεί

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας 160 αέρα   ή   180 αντιστάσεις

Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψάκι 26 ή  28εκ και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ 


Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο) 
Βάζουμε ένα μαχαιράκι μέσα για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά!! 

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε
Στολίζουμε όπως θέλουμε!!

Πασπαλίζουμε με άχνη στέβια και φτιάχνουμε γλάσο με 2 κ.σ άχνη στέβια  + 1 κ.σ κακάο + 1,5  κσ νερό και με κορνέ γράφουμε την νέα χρονιά!!


 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.