1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα στο μούλτι
2κ.Σ ζάχαρη καρύδας
3κ.Σ στεβια1:3
1κ.Σ κανέλα
2κ.Σ κακάο 1%
Ασπράδι Παστεριωμένο περίπου 3/4 του μπουκαλιου των 250g
1κ.γ μπεικιν
2 βανίλιες
1 φλ ελληνικού καφέ γάλα
1 φλ.ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
200 γρ στραγγιστό γιαουρτι 2% λιπαρά
Αλευρι φαριν απ ολικης τόσο ώστε να απόκτηση την όψη μείγματος κέικ.
Για το Σιρόπι:
1 μεγάλη κούπα νερό
Τον χυμό από μισό λεμόνι και την φλούδα
1 κ.σ. κανελα
3 κ.σ. στεβια 1:3
Σ ένα μπωλ όλα μαζί. Χτύπησα. Έβαλα στεβια (1:3) 1κ.γ μπεικιν,τις βανίλιες,το γάλα (περίπου 1 φλιτζάνι ελληνικού) γιαούρτι στραγγιστό και λάδι όσο και το γάλα περίπου. Τα χτύπησα στο χέρι να γίνουν ένα ομοιόμορφα μίγμα, πρόσθεσαν το μίγμα των καρυδιών και αλευρι φαριν απ ολικης Μάνα τόσο ώστε να απόκτηση την όψη μείγματος κέικ. Το έψησα σε ταψάκι αλουμινίου μιας χρήσης περίπου 3/4 στον αέρα στο τέρμα. Το άφησα να κρυώσει. Για το σιρόπι νερό μια μεγάλη κούπα, χυμό από μισό λεμόνι και τη φλούδα του λεμονιού την κανέλα καιτ ην στεβια. Αφού έβρασε το άφησα κι αυτό να κρυώσει λίγο. Έκοψα το γλυκό σε κομμάτια και με το κουτάλι έριξα το σιρόπι. Αν θέλετε μπορείτε να απλώσετε πάνω στο γλυκό και την μερέντα της ομάδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.