Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΜΠΙΣΚΟΥΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ & ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ


Biscuit καρύδας , με κρέμα τυριού , μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη & αποξηραμένα φρούτα




Υλικά για το Μπισκουί

Υλικά για την κρέμα

130  γρ. μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη με γεύση της επιλογής σαςΑποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πρώτα θα φτιάξουμε το Μπισκουί και όσο θα ψήνεται ετοιμάζουμε την κρέμα
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους

Ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μαζί με μια τσιμπιά αλάτι και χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα έως να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα ενώ ανάβουμε τον φούρνο μας να προθερμανθεί στους 170 αέρα

Ρίχνουμε κουταλάκι - κουταλάκι την ζάχαρη καρύδας ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα
Ρίχνουμε έναν - έναν τους κρόκους και αφού ομογενοποιηθούν με την μαρέγκα σταματάμε το μίξερ και αποσύρουμε τον κάδο

Σε ένα μπολάκι ενώνουμε το αλεύρι καρύδας με κανέλα, γαρίφαλο, τζίτζερ, μπέικιν
Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στον κάδο με το μείγμα μαρέγκας

Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω και αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα

Με την βοήθεια της σπάτουλας ή και με λίγο βρεγμένα χέρια ( δεν κολλάει ιδιαίτερα) το απλώνουμε δίνοντας όσο μπορούμε ένα ορθογώνιο σχήμα λεπτό


Ψήνουμε στους 170 αέρα , μεσαία σχάρα , για 10 με 12 λεπτά

Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το γυρνάμε ανάποδα πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλα , ξεκολλάμε την λαδόκολλα που ψήθηκε πάνω και με ένα μαχαίρι ισιώνουμε κόβοντας όλες τις άκρες

Κόβουμε το Μπισκουί σε 3 ίσα μέρη και αφήνουμε να κρυώσουν καλά

ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα τυριού , ρίχνουμε την ζάχαρη καρύδας και αρχίζουμε να χτυπάμε ενώ ρίχνουμε σιγά - σιγά την κρέμα γάλακτος

Τώρα θα στήσουμε το υπέροχο γλυκό μας!!

Βάζουμε σε μια μακριά πιατέλα το ένα κομμάτι Μπισκουί
Απο πάνω απλώνουμε το 1/3 της κρέμας τυριού
Συνεχίζουμε με το 1/3 της μαρμελάδας και ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα



Βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι Μπισκουί  , κρέμα τυριού , μαρμελάδα , αποξηρ.φρούτα

Τελειώνουμε με το τρίτο κομμάτι μπισκουί , ξανά κρέμα , μαρμελάδα  και διακοσμούμε με μεγαλύτερα κομμάτια αποξηραμένων φρούτων λίγη άχνη και ίσως μερικά ωμά αμύγδαλα

Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες  πριν απολαύσουμε ένα υπέροχο γλύκισμα ΧΩΡΙΣ ζάχαρη  ΧΩΡΙΣ λιπαρά !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.