Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ  ΑΠΌ ΤΟ BLOG MAGYREYONTAS ME THN ALEXADRA ΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ

Ίσως το πιο γρήγορο κέικ που έφτιαξα ποτέ!
Όσο για γεύση…
Αφρός!!!

DSC_0027
 ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μονο για 2η φάση γεύμα υδατανθράκων

Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κούπας ζάχαρη καρύδας ή 1/2 κούπα κρυσταλλική στεβια 1:3
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κούπα ινδοκάρυδο
3 κούπες ίσως και λιγότερο θα το δείτε αλεύρι  φαρίνα ολικής ή σίκαλης ή ντίγκελ
1 κούπα γκαζόζα  με στέβια (αν δεν βρείτε βάλτε πορτοκαλάδα με στέβια)
1 φακελάκι ή 20 γρ. baking powderαν  δεν βάλετε φαρίνα βάλτε + 1 κ.γ. μπέικιν ακόμη
 
Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ με μια σπάτουλα να ενωθούν.

DSC_0001


Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά αλευροβουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 26 εκ.

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 50 λεπτά.DSC_0002


Δοκιμάζουμε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαιράκι και

αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί.
Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
DSC_0014


Σερβίρεται σκέτο ή αν θέλουμε μπορούμε να το καλύψουμε με γλάσο

που θα φτιάξουμε με άχνη με στέβια μερικές κουταλιές χυμό πορτοκάλι
και ξύσμα πορτοκαλιού.

DSC_0020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.