Μια συνταγή Από το blog magyreuontas.blogspot.gr της φίλης μου Αλεξάνδρας προσαρμοσμένο στην διατροφή μας!
Υλικά
4 αβγά
1 κούπα ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
2 1/2 κούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
1 1/2 κούπας ζάχαρη καρύδας ή στέβια κρυσταλική σε αναλογια 1:1
1 baking powder (20 γρ.ή 2 κ.σ.)
1 κ.σ. κανέλα
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking και την κανέλα.Αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Τέλος,προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα να καλυφθούν
με το μείγμα.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 33x26 εκ. και στρώνουμε
όμορφα την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 40-45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια
ΣΗΜ:Το μείγμα του κέικ θα σας φανεί αρκετά σφιχτό,όμως έτσι πρέπει να είναι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.